Charles Leclerc

Veliki talent i neustrašivi vozač kojemu stalno umiru drage osobe

Pokojni Anthoine Hubert († 22), koji je u subotu poginuo vozeći utrku Formule 2, bio je Leclercov prijatelj. Njih su se dvojica poznavali još od prvih dječačkih karting utrka.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 03. 09. 2019. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Agency People Image / Charles Leclerc

Charlesa Leclerca, mladog monegaškog vozača Formule 1, mnogi smatraju budućim šampionom, jer su njegov talent i strast za utrkivanjem jamstvo budućih naslova prvaka.

Uostalom, i njegova pobjeda u nedjelju na Velikoj nagradi Belgije govori o kakvome se potencijalu radi. Ferrarijev tim zadnjih sezona ne može se nositi s Mercedosovim, ali Leclerc i klupski mu kolega Vettel povremeno zagorčavaju život Hamiltonu i Bottasu.

Ono što Charlesa Leclerca prati u prvim godinama karijere profesionalnog vozača su smrti dragih osoba.

Pokojni Anthoine Hubert († 22), koji je u subotu poginuo vozeći utrku Formule 2, bio je Leclercov prijatelj. Njih su se dvojica poznavali još od prvih dječačkih karting utrka.

Charles Leclerc bio je povezan kumstvom s također pokojnim vozačem Julesom Bianchijem († 25), koji je umro 2015. godine od posljedica nesreće na stazi Suzuka u Japanu, na kojoj je udario u bager svojim bolidom, nakon čega je 9 mjeseci bio u komi i na koncu preminuo.

Foto: twitter.com/Charles_Leclerc / Charles Leclerc i njegov pokojni otac Hervé

Mladi Leclerc je 2017. godine izgubio i oca Hervéa, koji je umro od raka.

Ipak, čak i nakon gubitka oca, ovaj sjajni vozač nastavio bi s dobivanjem utrka, u to vrijeme još u Formuli 2.

"Kad uđem u automobil, koncentriram se još jedino na svoj posao", kaže o tome Charles Leclerc.

Njegovu nevjerojatnu mentalnu snagu i vanserijski talent rano su prepoznali mnogi stručnjaci Formule 1 i gotovo je sigurno kako će jednoga dana u njegovome CV-ju pisati - svjetski prvak. Pitanje je samo vremena i okolnosti...

 

Kopirati
Drag cursor here to close