Formula 1

Umro dječak Harry Shaw kojemu je Hamilton poslao svoj bolid

Harry je otpušten iz bolnice kako bi posljednje dane svog mladog života proveo kod kuće s obitelji, a u želji da ga barem malo razvesele, Hamilton i Mercedes su mu prije dva tjedna pred kućni prag dostavili poseban poklon - jedan od svojih bolida.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 05. 06. 2019. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petogodišnji Harry Shaw, teško oboljeli dječak koji je obožavao Lewisa Hamiltona, umro je u subotu, objavila je njegova obitelj.

Harry je bolovao od Ewingovog sarkoma, zloćudnog tumora koji se najčešće javlja u dječjoj dobi.

Uoči Velike nagrade Španjolske iz svog bolničkog kreveta maleni Harry je Hamiltonu poslao dirljivu poruku i odmah osvojio njegovo srce. Hamilton je osvojio utrku u Španjolskoj, a pobjedu je posvetio upravo Harryju.

"Harry ne znaš koliko mi ova poruka znači. Ti si moja inspiracija. Želim da budeš ponosan na mene. Tako si jak dječak, volio bih da sam i sam jak poput tebe. Želim da svijet vidi koliko si jak. Šaljem ti veliku ljubav. Tvoj prijatelj Lewis", napisao je na Instagramu Hamilton.

Video: Lewis Hamilton Arranges For His F1 Car To Arrive At Home Of Terminally Ill Boy

Harry je otpušten iz bolnice kako bi posljednje dane svog mladog života proveo kod kuće s obitelji, a u želji da ga barem malo razvesele, Lewis Hamilton i Mercedes su mu prije dva tjedna pred kućni prag dostavili poseban poklon - jedan od svojih bolida, te trofej s posljednje Hamiltonove utrke.

Liječnici su roditeljima u travnju rekli kako je Harryju preostalo još samo tjedan dana života, ali se dječak borio svim silama da poživi i koji dan više. Nažalost, neizlječiva bolest samo je mogla biti nakratko odgođena, ali fatalni ishod se nije mogao izbjeći.

Kopirati
Drag cursor here to close