Tko je Angela Cullen, desna ruka Lewisa Hamiltona?
Feđini specijali

Tko je Angela Cullen, desna ruka Lewisa Hamiltona?

AutoMoto / AutoMoto Sport | 14. 07. 2021. u 10:14 Bljesak.info / Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjeruje Lewis Hamilton Totu Wolffu. Vjeruje strašno Peteru Bonningtonu - Bonu trkaćem inženjeru, ljudima u garaži, boksu, kako hoćete, ali jedna osoba u ovom društvu je neizostavna.

Ona plavokosa koja nakon utrke daje bočicu s napitkom i sat koji Lewis stavlja na ruku.

Vjerojatno se mnogi pitaju tko je ona? Kakva je njena uloga u svijetu Lewisa Hamiltona i njegove momčadi?

Ona se zove Angela Cullen i službeno je Lewisov fizioterapeut, ali je mnogo više od toga.

Ustvari Cullen se brine o Lewisu, ona je osoba za sve u njegovom životu. Ona je ta koja zna kada se Britanac probudio i koliko je spavao. Što je doručkovao, ručao, s kim se treba sastati, družiti.

"Možda to ljudi neće shvatiti, ali ona je nešto najbolje što mi se moglo dogoditi. Ona je najvažnija žena u mom okruženju. Uvijek pozitivna, nikada negativna, što je jako važno. Biti okružen ljudima koji razmišljaju tako", kaže sedmerostruki svjetski prvak.

Koji se stalno mučio s ozljedama i fizioterapeutima koji nisu znali pronaći odgovor što je razlog.

"Na kraju sam uspostavio kontakt s Angelom i stvari su se počele mijenjati. Radili smo kratko i jednostavno sam shvatio da ćemo sjajno surađivati", dodaje Lewis.

A tko je ustvari Angela Cullen, jedna od važnijih žena u svijetu Formule 1?

Svestrana sportašica

Angela je rođena 5. kolovoza 1974. u Davenportu, Auckland, na Novom Zelandu. U školi se bavila većinom sportova, uključujući nogomet, kriket, košarku i plivanje.

Međutim, njen prvi izbor nešto kasnije je bio hokej na travi. Nakon završetka srednje škole, Angela je upisala University of Technology. Uskoro je diplomirala između ostalog i fizioterapiju pa se skrasila u Londonu.

"Voljela sam izazove, voljela sam izvlačiti ono najbolje iz sebe. U školi sam voljela matematiku, znanost, fiziologiju, anatomiju i fiziku... Tako sam došla do diplome iz zdravstvenih znanosti i fizioterapije. Spojilo je to moju ljubav prema znanosti i strast prema sportu i zanimanje za tjelesne performanse. Moj prvi posao u privatnoj praksi bio je rad u blizini Crystal Palacea u Londonu, britanske košnice atletičara svjetske klase. To je bila velika prilika koja mi se pružila", reći će Novozelanđanka.

Video: Lewis Hamilton celebrating 7th title with Angela Cullen

Počela je raditi s britanskim atletičarima, posebno sprinterima koji su ostvarili dobre rezultate na Olimpijadi 2004. godine.

Nakon toga se odlučila za avanturu, dvije godine poslije. Odlučila se biciklom prijeći iz Ushuaije, najjužnijeg grada svijeta, sve do vrha Kolumbije.

"Budući da je to bilo prije pametnih telefona i prije vremena GPS-a, koristili smo jednu topografsku kartu cijele Južne Amerike da nas vodi 1500 kilometara uz kontinent. Prešli smo Ande 14 puta vozeći se biciklom na visinama od 5000 metara, prešli smo pustinju Atacama i slane vode Bolivije. Pet smo puta bili prisiljeni voziti više od 250 kilometara u jednom danu u potrazi za hranom i vodom", prisjeća se Angela.

Odanost

Lewis i Angela ovjekovječili su svoju posebnu vezu nakon toliko godina suradnje, oboje su istetovirali " Loyalty " na rukama. Zajedno su osvojili četiri naslova.

Glavni zadatak Angele je naravno stvoriti optimalne uvjete Lewisu tijekom jednom vikenda kako bi do kraja ostao fokusiran samo na jedno, vožnju na stazi.

"Ne postoji dan ili utrka na kojoj, kada odem, ne dobijem poruku kojom mi zahvaljuje za ono što radim. Nisam netko tko samo obavlja posao jer je uzbudljiv. Moram raditi za nekoga kome stvarno želim pomoći, a on to zaista usadi u mene. Obožavam rješavati probleme, a vikendi kad se održavaju utrke Formule 1 pružaju mi brojne izazove", dodaje ova majka dvoje djece, supruga koja za sada pronalazi balans između svog posla i obitelji.

Sada kada je u ovoj sezoni Hamilton pred najvećim izazovom u karijeri, nema sumnje da će pomoć Angele Cullen biti potrebnija nego ikada.

Video: Hintsa High Performance Talks: Angela Cullen
Kopirati
Drag cursor here to close