Formula 1

Tektonski poremećaj u Formuli 1: Vettel odlazi u mirovinu?!

Glasine o povlačenju četverostrukog prvaka svijeta pojačale su prošlog tjedna, tijekom Velike nagrade Monte Carla, a pokrenuo ih je jedan članak Joea Sawarda.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 29. 05. 2019. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Ferrarija Nijemac Sebastian Vettel mogao bi završiti karijeru na kraju tekuće sezone, prenosi GPblog.

Glasine o povlačenju četverostrukog prvaka svijeta pojačale su prošlog tjedna, tijekom Velike nagrade Monte Carla, a pokrenuo ih je jedan članak Joea Sawarda.

Vettel je nezadovoljan situacijom u talijanskom timu, koji ni na startu ove sezone nije konkurentan Mercedesu u borbi za titulu.

Nijemac je s Red Bullom osvojio četiri titule i želio je s uspjesima nastaviti i u Ferrarijevom bolidu, pokušavajući naslijediti Michaela Schumachera i okončati dugu sušu za Scuderiju.

Ali, Vettel je napravio nekoliko pogrešaka i sada, nakon što se Charles Leclerc pridružio ekipi, pod velikim je pritiskom.

Vozač Ferrarija je poslije šest utrka treći u generalnom plasmanu, sa 55 bodova manje od vodećeg aktualnog šampiona Lewisa Hamiltona.

Sličan potez napravio je Nico Rosberg, koji se povukao odmah nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka 2016. godine, iako je još bio u punoj snazi. Vettelu je 31 godina i zasigurno može voziti najmanje još pet godina, ali očito je da mu polako nedostaje motivacije.

Imena koja su za sada kružila kao mogući nasljednici Vetella su Sergia Pereza, Kevina Magnussena, Romaina Grosjeana i Valtterija Bottasa.

Kopirati
Drag cursor here to close