Formula 1

Senzacija u Istanbulu: Potpuno novo lice na pole-positionu za VN Turske

Osim što je 22-godišnji Kanađanin po prvi put ostvario pole-position, neočekivano su vozači Mercedesa imali tek šesto (Lewis Hamilton) i deveto vrijeme (Valtteri Bottas).
AutoMoto / AutoMoto Sport | 15. 11. 2020. u 00:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Lance Stroll kreće s prve pozicije na Velikoj nagradi Turske

S prve pozicije u nedjeljnu Veliku nagradu Turske startat će Lance Stroll iz Racing Pointa koji je u subotnjim kvalifikacijama osvojio svoj prvi pole-position u karijeri.

Senzacionalni je to rasplet subotnjih kvalifikacija, nešto posve neočekivano, jer osim što je 22-godišnji Kanađanin po prvi put ostvario pole-position, vozači Mercedesa imali su tek šesto (Lewis Hamilton) i deveto vrijeme (Valtteri Bottas).

Apsolutno najnesretniji vozač dosadašnjeg dijela vikenda je Max Verstappen. Nizozemac u Red Bullu je bio najbrži na sva tri slobodna treninga, imao je najbrže vrijeme i u prvom i u drugom dijelu kvalifikacija, ali je u onom završnom boju za startne pozicije ga pretekao Stroll za 290 tisućinki sekunde i "oteo" mu pole-position.

Treću startnu poziciju izborio je Strollov momčadski kolega Sergio Perez, a četvrti je u kvalifikacijama bio Alexander Albon iz Red Bulla.

Inače, zbog iznimno skliske staze kvalifikacije su bile često prekidane mnogobrojnim izletanjima.

Utrka počinje u nedjelju u 11:10 po našem vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close