Prva stanica Saudijska Arabija

Sebastien Loeb vozit će za Hamiltonovu ekipu u Extreme E prvenstvu

Loeb će biti vozač u momčadi X44 koju je u rujnu osnovao Hamilton, a pridružit će mu se Španjolka Cristina Gutierrez koja je četiri puta sudjelovala na Reliju Dakar
AutoMoto / AutoMoto Sport | 11. 12. 2020. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetorostruki svjetski prvak u reliju Francuz Sebastien Loeb i sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton udružili su snage u novoosnovanom Extreme E prvenstvu, natjecanju terenskih vozila na električni pogon koje će prvo izdanje imati 2021.

Loeb će biti vozač u momčadi X44 koju je u rujnu osnovao Hamilton, a pridružit će mu se Španjolka Cristina Gutierrez koja je četiri puta sudjelovala na Reliju Dakar, priopćili su organizatori prvenstva.

Foto: Twitter / Sebastien Loeb i Cristina Gutierrez (X44)

Osnivač novog natjecanja je Alejandro Agag, pokretač natjecanja Formule E, a zacrtani cilj je terenskim vozilima proći kroz ugrožene ekosustave širom svijeta, kao što su amazonska prašuma, senegalska i arapska pustinja, Grenland i Nepal.

Organizatori su objavili da će se među natjecateljima naći i 58-godišnji Španjolac Carlos Sainz, dvostruki svjetski prvak u reliju i trostruki pobjednika Relija Dakar, koji je ujedno i vlasnik jedne od momčadi. Svoju momčad će u konkurenciji imati i Nijemac Nico Rosberg, bivši svjetski prvak u formuli 1 i Hamiltonov momčadski kolega iz Mercedesa.

Prije nego što se priključio momčadi X44 Sebastien Loeb je u 2019. i 2020. vozio pojedine utrke za Hyundai u Svjetskom prvenstvu u reliju, a prijavljen je i za nastup na Reliju Dakar koji je na rasporedu u siječnju 2021. na tlu Saudijske Arabije.

Prva stanica prvenstva Extreme E je također Saudijska Arabija, a termini prvih utrka su 20. i 21. ožujka sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close