VN Abu dabija

Šampionski duel u pustinji: Rosberg ili Hamilton?

AutoMoto / AutoMoto Sport | 27. 11. 2016. u 10:41 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Abu Dabi je već vidio njihov duel, prije dvije godine titula je otišla u Veliku Britaniju, no ovog je puta postavljena drukčija scena. 

Nico Rosberg u današnju, posljednju utrku godine unosi 12 bodova u odnosu na Lewisa Hamiltona i za njegov prvi naslov Nijemcu će biti dovoljno treće mjesto - što god Englez napravi. 

Jasno, u igri su brojne računice pa tako Rosberg na Hamiltonovo drugo mjesto za titulu mora odgovoriti šestim, na Britančevo treće osmom pozicijom, no uoči starta sve se svodi na pristup.

Rosberg je najavio da će voziti svoju utrku, što će reći da će pokušati upratiti Lewisa u cilj bez rizika, Hamilton kako će maksimalno napasti pa gdje ga to već odvede. 

Jasno, teoretičari zavjere imaju u glavama i drukčije scenarije raspleta utrke u Emiratima. 

Jedan kaže da bi Rosberg ranim sudarom riješio sve dileme, no rizik je prevelik - kako iscenirati sudar u kojem će rival sigurno ostati pored staze, a da ne izgleda preočito? 

Puno je zanimljivije vidjeti što će Hamilton napraviti. 

Po mnogima jedan je plan u njegovom slučaju pametniji od maksimalnog napada - Rosberga bi mogao namjerno usporiti i ostaviti ga ranjivog na napade otraga, gdje će vrebati Red Bullovi i Ferrariji. 

U sjeni šampionskog duela u pustinji bit će oproštajne vožnje Felipea Masse, vjerojatno i Jensona Buttona, koji je pak nakon godine odmora u 2017. ostavio mogućnost povratka u 2018. 

Start na Yas Marini zakazan je za 14 sati. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close