ありがとう

Red Bull Racing i Scuderia AlphaTauri u čast Honde će voziti bijele bolide na VN Turske

Na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Turske ovog vikenda, ekipe Red Bull Racinga i Scuderie AlphaTauri utrkivat će se u bolidima posebne boje
AutoMoto / AutoMoto Sport | 06. 10. 2021. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Turske ovog vikenda, ekipe Red Bull Racinga i Scuderie AlphaTauri utrkivat će se u bolidima posebne boje, u čast uspješne suradnje ovih timova s proizvođačem pogonskih jedinica, Hondom, koja se na kraju sezone povlači iz Formule 1.

Bit će to prilika za japanske fanove proizvođača da se oproste od kompanije, na utrci koja se trebala voziti na njenoj domaćoj stazi u Suzuki. No, kao i prošle godine, utrka u Suzuki je otkazana.

Dva RB16B bolida Red Bull Racinga, koje će voziti Max Verstappen i njegov timski kolega Sergio Perez, imat će dominantno bijelu karoseriju, inspiriranu legendarnim automobilom Honda RA 272, u kojem je američki vozač Richie Ginther 1965. godine osvojio prvu pobjedu u Formuli 1 za kompaniju, na utrci za Veliku nagradu Meksika.

Također, na zadnjim krilcima bolida AT02, koje voze Pierre Gasly i Yuki Tsunoda, na japanskom jeziku bit će ispisana poruka od jedne riječi: ありがとう (arigato, ili u prijevodu ''hvala'').

Foto: PR / Red Bull Racing i Scuderia AlphaTauri u čast Honde će voziti bijele bolide na VN Turske

Od početka Red Bullovog partnerstva s Hondom 2018. godine, japanski proizvođač je pomogao da se Red Bull Racing i AlphaTauri nađu na vrhu pobjedničkog postolja Formule 1. Red Bull Racing je do sada upisao 13 pobjeda, dok je AlphaTauri osvojio nezaboravnu pobjedu na domaćoj stazi u Italiji 2020. godine. Sveukupno, Red Bull i Honda su do danas zajedno imali 35 pobjedničkih postolja i 11 pole pozicija.

''Svi smo se radovali što ćemo japanskim fanovima Honde dati priliku da na domaćoj stazi u Suzuki proslave našu izuzetno uspješnu suradnju u Formuli 1. Kako je utrka otkazana zbog pandemije, nismo mogli propustiti da ovog vikenda odamo počast Hondi i njenim sjajnim fanovima, tako što ćemo u Istanbul donijeti djelić njene povijesti. Karoserija koju smo odabrali za naše bolide odaje počast izuzetnom putovanju Honde kroz Formulu 1. Nadamo se da ovog vikenda fanovima možemo pokloniti još jednu pobjedu u ovim legendarnim bojama“, izjavio je Christian Horner, vođa tima Red Bull Racing Honde.

''Svi u Hondi su jako razočarani što je utrka za VN Japana morala biti otkazana, uz potpuno razumijevanje i slaganje s razlozima odluke. Naročito smo se radovali utrci na stazi Suzuka u našoj posljednjoj godini u ovom sportu, i to u trenutku kad oba naša tima jako dobro voze. Također znamo da su japanski fanovi posebno iščekivali da vide posljednji nastup Honde i kako Yuki Tsunoda vozi na domaćoj stazi. Znamo da specijalna karoserija ne može zamijeniti uzbudljiv vikend, ali se nadamo da će fanovi Honde širom svijeta, a posebno oni u Japanu, prihvatiti ove posebne boje kao mali znak naše zahvalnosti za njihovu podršku svih ovih godina'', dodao je Koji Watanabe iz Honde.

Kopirati
Drag cursor here to close