Ledeni Finac

Raikkonen se ozlijedio: Piće je puno sigurnije od sporta!

“Sport. To je opasno. Uvijek sam govorio kako je piće vjerojatno sigurnije. Većinom se ne ozlijedite, samo ste mamurni”, kazao je ironično ledeni Finac.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 30. 08. 2019. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Kimi Raikkonen (Alfa Romeo Racing)

Nakon što je jučer obznanjeno da će Marcus Ericsson, rezervni vozač Alfa Romea, umjesto na IndyCar utrci u Portlandu biti prisutan na VN Belgije, Kimi Raikkonen je objasnio zašto će Šveđanin biti s Alfom.

Naime, Kimi Raikkonen je očito imao uzbudljivu ljetnu stanku tijekom koje je istegnuo mišić. Iako on vjeruje da će se moći utrkivati, kaže kako nije siguran i bilo bi “glupo” da momčad nema spremnu zamjenu.

"Istegnuo sam mišić pa ćemo vidjeti kako će biti. Moramo imati rezervni plan. Mislim da bi trebalo biti u redu, ali nikad se ne zna", izjavio je Raikkonen.

"Bilo bi glupo ne imati trećeg vozača u slučaju da ja ne mogu voziti, to bi bio najgori scenarij. Postoji razlog zbog kojeg svaka momčad ima trećeg vozača. To je normalno. Za njega je to teška situacija jer je imao utrku, ali tako je kako je".

Finac nije precizirao način na koji se ozlijedio, no potvrdio je da je riječ o sportskoj ozljedi.

“Sport. To je opasno. Uvijek sam govorio kako je piće vjerojatno sigurnije. Većinom se ne ozlijedite, samo ste mamurni”, kazao je ironično ledeni Finac.

Zasad su dobri izgledi da Kimi vozi u nedjelju na stazi Spa, jer je u petak uspješno odradio trening sa svojim bolidom.

Što se tilče Ericssona, on je nakon 2018. izgubio trkaće mjesto u Alfi – tadašnjem Sauberu – ali je ostao njihov rezervni vozač.

Zanimljivo, Raikkonen nije jedini F1 vozač koji se uspio ozlijediti tijekom ljetne stanke. Lando Norris, koji je dio stanke proveo u Hrvatskoj, ozlijedio se prilikom trčanja. Ima upalu tetive u lijevom stopalu, no očekuje se da neće biti problema s nastupom.

Ako problema ipak bude, McLaren na raspolaganju ima Sergeja Sirotkina, zajedničkog rezervnog vozača McLarena i Renaulta.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Always fun in Spa.

Objavu dijeli Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen)

 

Kopirati
Drag cursor here to close