'Na prvu'

VIDEO | Räikkönenu za Valentinovo prvi krugovi u Alfi Romeo

Na Ferrarijevoj test stazi u Fioranu, na Valentinovo, pojavio se novi bolid Alfe Romeo za čijim je upravljačem bio Räikkönen.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 15. 02. 2019. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom pedesetih Alfa Romeo je kao samostalna momčad vodila glavnu riječ u Formuli 1. Giuseppe Nino Farina je osvojio naslov 1950. godine, godinu kasnije to je napravio slavni Fangio. Kako se u godinama koje će doći (1952, 1953), vozilo po pravilima Formule 2, Alfa Romeo se povukla, a onda je uslijedio povratak 1979. godine.

U sedam sezona nisu uspjeli doći do pobjede iako nije bilo loših vozača. Jer tu su bili Vittorio Brambilla, Andrea de Cesaris, Riccardo Patrese, Mario Andretti.

Prošle godine su krenuli u suradnju sa Sauberom i nije to toliko loše izgledalo na stazi. Uostalom, Charles Leclerc je svojim nastupima osigurao mjesto u Ferrariju. Kimi Räikkönen će probati pomoći svojim iskustvom, Antonio Giovinazzi bi trebao potvrditi određeni talent.

Na Ferrarijevoj test stazi u Fioranu, na Valentinovo, pojavio se novi bolid Alfe Romeo za čijim je upravljačem bio Räikkönen. Prema najavama za sada se radi o privremenoj kombinaciji crne podloge i mnoštva djetelina s četiri lista i srca u crvenoj boji.

"Na prvu", vidljivo je drugačije prednje krilo, promijenjen je u odnosu na prošlu sezonu nos bolida, bočni usisnici. Novi Alfa Romeo Racing F1 bolid za 2019. i službeno će biti predstavljen u ponedjeljak u Barceloni kada počinju predsezonska testiranja.

Kopirati
Drag cursor here to close