Formula 1

Alonso se oporavio, ali propušta prvi test novoga Alpinea

Alpineov CEO Laurent Rossi na predstavljanju novoga Alpinea A521 potvrdio je da će Alonso biti spreman za predsezonska testiranja koja počinju 12. ožujka u Bahrainu.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 03. 03. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fernando Alonso u potpunosti se oporavio od biciklističke nesreće prošloga mjeseca i bit će spreman za početak predsezonskih testiranja u Bahrainu, ali kako se trenutno ne nalazi u Engleskoj propustit će prvi test novoga Alpinea A521.

Alonso je sredinom veljače doživio biciklističku nesreću u Švicarskoj uz napuknuće gornje čeljusti i oštetio nekoliko zubi, ali doktori su s pravom bili optimistični oko njegova oporavka budući da je sada sigurno da će potpuno spreman dočekati novu F1 sezonu.

Alpineov CEO Laurent Rossi na predstavljanju novoga Alpinea A521 potvrdio je da će Alonso biti spreman za predsezonska testiranja koja počinju 12. ožujka u Bahrainu.

“Fernando je jako dobro,” rekao je Rossi.

“Imao je ružnu nesreću. Biciklističke nesreće rijetko prođu brzo, ali imao je sreće i završio tek s ozljedom čeljusti.”

“Osim nužne operacije i brige o čeljusti ostalo je sasvim u redu. Fernando je u potpunosti spreman i potpuno funkcionalan.”

“Čak smo iznenađeni da se tako brzo oporavio. Gotovo odmah nakon nesreće potvrdio nam je da će biti u Bahrainu, što su potvrdili i liječnici.”

“Čini se da je bio u pravu jer je u potpunosti spreman i veselimo se vidjeti ga u bolidu idući tjedan.”

Alpine će novi A521 prvi puta isprobati sutra na Silverstoneu kada će iskoristiti dan za snimanje promotivnih materijala i odraditi maksimalno dopuštenih 100 kilometara, a budući da Alonso nije u Engleskoj ta će dužnost pripasti Estebanu Oconu.

“Najvažnije je da mu damo najbolju moguću šansu da se u potpunosti oporavi prije početka sezone,” rekao je izvršni direktor Alpineove F1 momčadi Marcin Budkowski.

“Važnije je da bude potpuno oporavljen na vrijeme za test u Bahrainu nego da bude ovdje na predstavljanju ili da sutra vozi bolid.”

“Želimo zadržati Fernanda na 100%, dati mu vrijeme za oporavak i imati ga spremnoga za testiranje u Bahrainu.”

Kopirati
Drag cursor here to close