Pomijeranje

Prepravljen kalendar Formule 1

Dva tjedna nakon Velike nagrade Turske, 24. listopada, u Austinu će biti održana utrka za Veliku nagradu SAD-a.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 28. 08. 2021. u 13:33 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji kalendar Svjetskog prvenstva formule 1 sadržavat će 22 utrke, jednu manje od originalno planirane 23, jer je zbog ubrzanog rasta broja zaraženih koronavirusom otkazana Velika nagrada Japana.

Osim te promjene, tri su utrke pomaknute u tjedan dana ranije termine. Tako će Velika nagrada Turske biti održana 10. listopada, kada je na originalnom rasporedu trebala biti Velika nagrada Japana.

Dva tjedna nakon Velike nagrade Turske, 24. listopada, u Austinu će biti održana utrka za Veliku nagradu SAD-a.

Novi datum održavanja utrke za Veliku nagradu Meksika je 7. studenoga, a natjecanje za Veliku nagradu Brazila bit će održano 14. studenoga.

U kalendaru je ostao upražnjen termin 21. studenoga, jer još nije određen domaćin tog natjecanja, ali to će, najvjerojatnije, biti Katar ili Bahrein. Sezona će svakako završiti na Arapskom poluotoku, gdje će 5. prosinca na ulicama Džede biti održana Velika nagrada Saudijske Arabije, a 12. prosinca u Abu Dabiju Velika nagrada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U nedjelju je na programu Velika nagrada Belgije na stazi Spa-Francorchamps, a nakon toga slijede Velika nagrada Nizozemske u Zandvoortu (5. rujna), Velika nagrada Italije u Monzi (12. rujna) te Velika nagrada Rusije u Sočiju (26. rujna).

Kopirati
Drag cursor here to close