Formula 1

Pred otkazivanjem i Velika nagrada Azerbajdžana

Iz originalnog, najbogatijeg kalendara formule 1 već su izbrisani Velika nagrada Australije u Melbourneu i Velika nagrada Monaka u Monte Carlu...
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 03. 2020. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su dvije utrke odgođene, a pet ih je odgođeno, kalendar Svjetskog prvenstva formule 1 ostao je na 15 natjecanja uz početak sezone 7. lipnja Velikom nagradom Azerbajdžana na ulicama Bakua, no, prema svemu sudeći i ta će utrka biti odgođena zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom, piše Hona.

Prema informacijama s internetskog portala motorsport.com u ponedjeljak se očekuje službeno priopćenje organizatora utrke koja se održava na ulicama glavnog azerbajdžanskog grada.

Baku je odgodom EURA za godinu dana ostao bez četiri velike utakmice od kojih je jedna trebala biti četvrtfinale kontinentalnog nogometnog natjecanja pa je Velika nagrada Azerbajdžana ostala jednim velikim sportskim događajem u gradskom kalendaru.

Iz originalnog, najbogatijeg kalendara formule 1 već su izbrisani Velika nagrada Australije u Melbourneu i Velika nagrada Monaka u Monte Carlu, a utrke u Bahreinu (Sahir), Kini (Šangaj), Nizozemskoj (Zandvoort), Španjolskoj (Montmelo) i Vijetnamu (Hanoi) još su na čekanju mogućeg novog datuma održavanja.

Ne započne li sezona 7. lipnja u Bakuu, sljedeći kandidat za otvaranje sezone je Montreal, gdje je za 14. lipnja predviđena Velika nagrada Kanade. Dva tjedna potom trebala bi biti održana Velika nagrada Francuske u Le Castelletu. No, kako je u obje zemlje zabilježen porast oboljelih od COVID-19 i one su pod upitnikom. Francuska je ograničila kretanje svojim stanovnicima, a Kanada je zatvorila granice za sva putovanja, osim nužnih.

Čelnici formule 1 su iz kalendara izbacili uobičajenu četverotjednu stanku u kolovozu, kako bi se ostavilo mjesta za ubacivanje odgođenih utrka, ali iz tjedna u tjedan sve je manje vjerojatno da će biti održano i ovih 15 utrka koje još nisu otkazane ili odgođene.

Kopirati
Drag cursor here to close