Formula 1

Otpala utrka u Turskoj, dvostruki program u Austriji

Spielberg će tako drugu godinu uzastopce biti domaćin dvije F1 utrke.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 14. 05. 2021. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Kao što se i nagađalo, Velika nagrada Turske neće se održati 13. lipnja zbog pandemije koronavirusa i ograničenja putovanja, a vodstvo Formule 1 je najavilo kako će Austrija biti domaćin dvije utrke zaredom.

Spielberg će tako drugu godinu uzastopce biti domaćin dvije F1 utrke.

Umjesto u Istanbulu, utrka će se voziti na Red Bull Ringu u Spielbergu 27. lipnja kao Velika nagrada Štajerske. Velika nagrada Francuske u Le Castelletu je pomaknuta tjedan dana ranije, na 20. lipnja, dok će druga utrka u Austriji biti prema dosadašnjem rasporedu 4. srpnja.

''Svi smo se veselili utrci u Turskoj, ali postojeća ograničenja putovanja znače da ne možemo biti tamo u lipnju'', rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

''Formula 1 ponovno je pokazala da je sposobna brzo reagirati na razvoj događaja i pronaći rješenja, a presretni smo što ćemo u Austriji imati dvostruki program, što znači da naša sezona ostaje na 23 utrke'', dodao je.

Turski Istanbul Park dodan je u kalendar tek prošlog mjeseca kao zamjena za Veliku nagradu Kanade u Montrealu 13. lipnja. Međutim, sada je otpala i Turska.

Otkazivanje utrke u Istanbulu dolazi dan nakon što je nogometni finale Lige prvaka između engleskih klubova Chelseaja i Manchester Cityja prebačeno iz Istanbula u Portugal.

Turska je prošloga tjedna stavljena na britansku "crvenu listu" zemalja, što znači da je putovanje u Tursku dopušteno samo u "najekstremnijim okolnostima" i da svi koji se vraćaju moraju u obaveznu karantenu.

Turski promotori utrke zatražili su od čelnika Formule 1 da se utrka odgodi, te razmotri održavanje kasnije u sezoni, ako bi to bilo moguće.

Nakon četiri održane utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1 vodi Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) sa 94 boda, slijedi Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) sa 80, a treći je Finac Valtteri Bottas (Mercedes) koji ima 47 bodova, prenosi Hina.

RASPORED UTRKA DO KRAJA SEZONE:

  1. svibnja: VN Monaca (Monte Carlo)
  2. lipnja: VN Azerbajdžana (Baku)
  3. lipnja: VN Francuske (Le Castellet)
  4. lipnja: VN Štajerske (Spielberg)
  5. srpnja: VN Austrije (Spielberg)
  6. srpnja: VN Velike Britanije (Silverstone)
  7. kolovoza: VN Mađarske (Hungaroring)
  8. kolovoza: VN Belgije (Spa-Francorchamps)
  9. rujna: VN Nizozemske (Zandvoort)
  10. rujna: VN Italije (Monza)
  11. rujna: VN Rusije (Soči)
  12. listopada: VN Singapura (Singapur)
  13. listopada: VN Japonske (Suzuka)
  14. listopada: VN SAD (Austin)
  15. listopada: VN Meksika (Ciudad de Mexico)
  16. studenog: VN Brazila (Interlagos)
  17. studenog: VN Australije (Melbourne)
  18. prosinca: VN Saudijske Arabije (Džeda)
  19. prosinca: VN Abu Dhabija (Yas Marina)
Kopirati
Drag cursor here to close