Ferrari

Okreću se novoj sezoni: Scuderia već otpisala titulu u Formuli 1?

"Svjesni smo da u ovome trenutku nismo dovoljno konkurentni", otvoreno je priznao sportski direktor tima Mattia Binotto (49) u jednom od priopćenja Scuderije.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 04. 06. 2019. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Agency People Image / Ferrarijev bolid

U aktualnoj sezoni Formule 1 jedan tim je ponovno dominantan, ali ovaj put, čini se, uvjerljivije nego prethodnih sezona. Dakako, riječ je o Mercedesu, koji je u šest održanih utrka ostvario svih šest pobjeda, od čega pet dvostrukih (dvojac Hamilton - Bottas).

S druge strane, prvi Ferrarijev vozač Sebastian Vettel već sada za vodećim Lewisom Hamiltonom zaostaje čak 55 bodova u poretku vozača. U poretku konstruktora Ferrari zaostaje svih 118 bodova.

Već sada, uoči sedme utrke sezone, VN Kanade, osjeća se određena rezigniranost u timu Ferrarija.

"Svjesni smo da u ovome trenutku nismo dovoljno konkurentni", otvoreno je priznao sportski direktor tima Mattia Binotto (49) u jednom od priopćenja Scuderije.

"U dogledno vrijeme nemamo mogućnosti za neke značajnije promjene na bolidu, koje bi imale odlučujući utjecaj na naše probleme koji su prisutni od početka sezone", kazano je, prilično diplomatski, a ipak posve jasno.

Foto: Reuters / Šef Ferrarijeva tima Mattia Binotto

Ovakva izjava prilično jasno ukazuje kako se Ferrari ni u ovoj sezoni previše ne nada borbi za naslov prvaka.

Ono što donekle može ohrabriti navijače Ferrarija je drugo mjesto Vettela na zadnjoj utrci u Monacu, što je njegov najbolji plasman ove sezone.

Predstojeća utrka u Montrealu, 9. lipnja, mogla bi biti dodatno ohrabrenje, jer se Vettel s ovom stazom zna dobro nositi. Prošle je godine je Nijemac ovdje pobijedio, zbog čega se i Binotto nada svojevrsnoj prekretnici, barem kad su u pitanju bitne pogreške koje su dosad radili.

"Spremni smo dati najbolje od sebe kako bi greške iz prethodnih utrka otišle u povijest", kazao je on.

Kopirati
Drag cursor here to close