FIA

Nova pravila Formule 1

Od sljedeće sezone aerodinamika bolida u Formuli 1 bit će pojednostavljena.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 05. 2018. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odobrila je promjenu pravila kako bi se povećao broj pretjecanja i bliže utrkivanje u prvenstvu Formule 1, a sve to u sklopu tekuće inicijative povratka navijača.

Od sljedeće sezone aerodinamika bolida u Formuli 1 bit će pojednostavljena. Formule će imati prednje krilo s većim rasponom, pojednostavljenim kočionim kanalima i širim zadnjim krilom koje bi trebalo učiniti sustav za smanjivanje otpora zraka (DRS) znatno efikasnijim.


FIA je objavila kako su promjene pravila odobrena na Svjetskom motosport vijeću u ponedjeljak i da su došla "poslije intenzivnih istraživanja", što je dovelo do toga da većina F1 timova da svoj glas.

Prednje krilo će također pretrpjeti promjene, pa će tako manje zraka s prednjeg krila biti proizvedeno oko vanjske strane guma, što će u krivinama manje ometati aerodinamički potisak i grip bolida koji pokušava preteći.

Prijedlog promjena pravila je također podržan od vlasnika F1 Liberty Media Corporation i ratificiran je za 2019. godinu, objavila je FIA.

Kopirati
Drag cursor here to close