FIA

Nova pravila Formule 1

Od sljedeće sezone aerodinamika bolida u Formuli 1 bit će pojednostavljena.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 05. 2018. u 18:28 Bljesak.info
Kopirati

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odobrila je promjenu pravila kako bi se povećao broj pretjecanja i bliže utrkivanje u prvenstvu Formule 1, a sve to u sklopu tekuće inicijative povratka navijača.

Od sljedeće sezone aerodinamika bolida u Formuli 1 bit će pojednostavljena. Formule će imati prednje krilo s većim rasponom, pojednostavljenim kočionim kanalima i širim zadnjim krilom koje bi trebalo učiniti sustav za smanjivanje otpora zraka (DRS) znatno efikasnijim.

Tekst članka se nastavlja ispod banera


FIA je objavila kako su promjene pravila odobrena na Svjetskom motosport vijeću u ponedjeljak i da su došla "poslije intenzivnih istraživanja", što je dovelo do toga da većina F1 timova da svoj glas.

Prednje krilo će također pretrpjeti promjene, pa će tako manje zraka s prednjeg krila biti proizvedeno oko vanjske strane guma, što će u krivinama manje ometati aerodinamički potisak i grip bolida koji pokušava preteći.

Prijedlog promjena pravila je također podržan od vlasnika F1 Liberty Media Corporation i ratificiran je za 2019. godinu, objavila je FIA.

Kopirati