Barcelona

Norris najbrži, problemi za McLaren i Mercedes

Pierre Gasly je imao najbolje vrijeme nakon sat vremena testiranja, 12 krugova je odvozio na C3 gumama, najbolji krug je bio u vremenu 1:19.021.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 26. 02. 2019. u 22:25 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mini ciklus od nova četiri dana testiranja počeo je danas u Barceloni. Renault, Mercedes i Ferrari su mijenjali tijekom dana vozačku postavu, dok se većina ostalih momčadi odlučila za "novi vozački val".

Pierre Gasly je imao najbolje vrijeme nakon sat vremena testiranja, 12 krugova je odvozio na C3 gumama, najbolji krug je bio u vremenu 1:19.021. Ostao je Gasly skoro do kraja jutarnjeg dijela testiranja na prvom mjestu, ali je nešto malo prije 13 sati Antonio Giovinazzi u Alfi Romeo došao na vrh poretka sa 1:18.589.

Testiranja su nastavljena nakon 14 sati, a prvi je pažnju na sebe skrenuo Valtteri Bottas čiji je Mercedes stao na izlazu iz trećeg zavoja. Jasno, crvena zastava je označila prekid testiranja na dvadesetak minuta. Mehaničari Mercedesa su imali dosta posla kako bi sredili bolid, ali nisu uspjeli. Informacijama koje su stizale u tom razdoblju iz garaže Mercedesa ukazivale su na problem s pritiskom ulja.

Na kraju je ipak Bottas izašao na stazu u posljednjim trenucima, te je uspio odraditi jedan krug za 1:20.719. Bottas je završio na jedanaestom mjestu, Hamilton je bio dvanaesti sa 1:20.332. Mercedes se ovaj put u Barceloni pojavio s novim prednjim krilom, bočnim stranicama, pokrovom motora i zadnjim krilom.

Problema je imao i McLaren, ali je pola sata prije kraja Lando Norris se na mekoj komponenti guma uspio spustiti ispod 1:18, točnije postaviti najbolje vrijeme dana s 1:17.709. Već u narednom krugu Norris se zaustavio na stazi i to je bilo to od McLarena. Sa svega šest tisućinki na drugom mjestu je završio Pierre Gasly koji je uvjerljivo odvozio najviše krugova 136. Lance Stroll (1:17.824) je u Racing Pointu bio treći, samo desetinku iza Norrisa, ali s 82 kruga. U društvu pet najboljih na početku drugog tjedna testiranja našli su Sebastian Vettel te Antonio Giovinazzi.

Kopirati
Drag cursor here to close