Vile ih pronosale

Meksikanac Sergio Perez u Monacu zamalo pregazio suce na stazi!

Vidjevši da im se Perez približava velikom brzinom, obojica sudaca instinktivno su dobro reagirali. Jedan je zastao u mjestu, dok je drugi u posljednji čas skočio do desnog ruba staze i izbjegao Meksikančev kotač.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 27. 05. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meksički vozač Sergio Perez imao je na Velikoj nagradi Monaca uistinu najbliskiji mogući susret treće vrste, ali ne s vanzemaljcima, nego sa sucima na stazi, koje je za dlaku promašio svojim bolidom.

Opasna situacija dogodila se nakon jedine Safety-Car faze na ovoj utrci, a Perez se vraćao iz boksa na stazu. On je ubrzavao sa dozvoljenih 60 km/h, koliko je maksimalno dozvoljeno u području boksa, a u trenutku kad su se pred njim ukazali ''marshalli'' vozio je oko 150-160 km/h, a slijedila je krivina Sainte-Dévote na kojoj se obično vozi oko 120 km/h.

Vidjevši da im se Perez približava velikom brzinom, obojica sudaca instinktivno su dobro reagirali. Jedan je zastao u mjestu, dok je drugi u posljednji čas skočio do desnog ruba staze i izbjegao Meksikančev kotač.

"Što je s ovim sucima, zamalo ih nisam ubio!?", galamio je Perez putem radio veze svome timu.

Ipak, iako je moglo biti istinski fatalno, od svega je najvažnije da je sve dobro prošlo i da nije bilo stradalih.

"Nakon ovog incidenta, vrlo sam zadovoljan ishodom mog dana. Da se svi možemo vratiti kući sigurni i bezbrižni sa svojim obiteljima. Zbog sigurnosti sudaca nadam se da se više nikada neće ponoviti!", napisao je kasnije Perez na Twitteru.

Svjetska automobilska asocijacija Fia i organizator utrke u Monte Carlu istražuju ovaj incident. Poznato je da VN Monaca ima suce na stazi koji spadaju u najbolje u Formuli 1, zbog čega ih često pozivaju i na druge utrke. Zašto su u pogrešnom trenutku pretrčavali stazu, valjda će otkriti istraga.

Poznato je, međutim, kako vožnja stazom u Monte Carlu zaista predstavlja jedan od najuzbudljivijih događaja u automobilskom sportu općenito. Bivši svjetski prvak Nelson Piquet jednom je kazao kako je voziti VN Monaca slično letenju helikopterom u dnevnoj sobi.

Kopirati
Drag cursor here to close