Moto GP

Marc Marquez nakon teškog pada pušten iz bolnice na Tajlandu

Marc Marquez nije pretrpio teže posljedice nakon ružnog pada za vrijeme prvog slobodnog treninga na stazi u Buriramu.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 04. 10. 2019. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Marc Marquez (Honda)

Peterostruki svjetski prvak kojeg samo 28 bodova dijeli od novog naslova prvaka, pao je tijekom prvog treninga rano jutros po našem vremenu, a dogodilo se to na sedmom zavoju u Buriramu.

Marquez je šepajući napustio stazu, međutim kasnije se pokazala snimka na kojoj Španjolac leži na nosilu i biva odvežen do obližnje bolnice. Iz Honde, njegove momčadi stigle su ipak odlične vijesti.

''Danas smo imali zaista mnogo sreće. Marc će biti u redu. Odlučili smo ga poslati u bolnicu kako bi napravili detaljne preglede, prošao je rendgen i svaki mogući pregled, sve je dobro, ništa nije slomljeno, riječ je blagoj natučenosti dijelova leđa i noge, međutim nije ništa ozbiljno u pitanju'', kazao je šef momčadi Alberto Puig.

No, to nije jedina dobra vijest za Hondu i navijače Marca Marqueza, naime liječnici su mu dopustili da se vrati na stazu već ovog vikenda pa će ga publika definitivno gledati i u nedjelju kada će pokušati doći još jedan korak bliže novom naslovu svjetskog prvaka, a možda ga i potvrdi ukoliko Andrea Dovizioso ne odvozi svoju najbolju utrku.

Video: Marc Marquez Crash in FP1 MotoGP thailand 2019
Kopirati
Drag cursor here to close