Vettel: Jesu li suci slijepi?

Ljut kao ris: Vettelov šou nakon kontroverzne utrke u Kanadi

Nakon utrke Nijemac se nije mirio s takvim raspletom pa svoj bolid nije odvezao do mjesta gdje dolaze tri prvoplasirana već je izravno otišao u prostorije svoje momčadi.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 10. 06. 2019. u 07:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sports / Vettel se ne miri s poretkom bolida...

Formula 1 pamti mnoge povijesne događaje, kako one lijepe, tako i ružnije trenutke na stazama i oko njih. Jučerašnja utrka u Kanadi ostat će zapamćena po izrečenoj kazni Ferrarijevom vozaču Vettelu.

Sebastian Vettel prvi je prošao ciljem na Velikoj nagradi Kanadi, no kako je kažnjen s pet sekundi zbog incidenta s Lewisom Hamiltonom, ostao je bez pobjede.

Nakon utrke Nijemac se nije mirio s takvim raspletom pa svoj bolid nije odvezao do mjesta gdje dolaze tri prvoplasirana već je izravno otišao u prostorije svoje momčadi.

"Morate biti slijepi da mislite da vozač može kontrolirati svoj bolid nakon što je prošao kroz travu. Imao sam sreću što nisam udario u zid. Kamo sam dovraga trebao ići? Ovo je nepošten svijet, kažem vam. Ovo nije pošteno. Nije pošteno. Ljut sam! I imam pravo biti ljut. Briga me što ljudi kažu", ponavljao se bivši svjetski prvak koji prvo nije dovezao svoj bolid na mjesto koje je označeno na kraju utrke, a onda je po dolasku oznaku s brojem 1 stavio na prostor koji je označen za njegov Ferrari.

Foto: AFP / Vettel: Mercedes je drugi, a ne Ferrari

Došao je Nijemac i do Lewisa kojem je rekao da nije imao gdje te mu dodao ''nije do tebe, već do sudaca''.

Na kraju se ipak primirio te pojavio na postolju.

Ipak, u intervjuu za TV nakon svega što se dogodilo Vettel i dalje nije mogao prihvatiti činjenicu da je kažnjen.

"Ja zaista ne znam zašto sam kažnjen. Morao sam se boriti da auto održim stabilnim. Poznato je da trava nije pogodna podloga kao asfalt. Stoga sam sretan što nisam završio u zidu", izjavio je Nijemac, želeći kazati kako su takve situacije vrlo zahtjevne te vozače ne bi trebalo kažnjavati ako se u njima nađu.

Kopirati
Drag cursor here to close