Formula 1

Tko je dobio otkaz, a tko se oženio: Bolidi se vraćaju na stazu 1. rujna

Da je cirkus Formule 1 uistinu težak i neizvjestan posao (pokojni Niki Lauda je to definirao kao "tough shit"), osjetio je to na svojoj koži Pierre Gasly (23), vozač Red Bulla...
AutoMoto / AutoMoto Sport | 29. 08. 2019. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Što je novo nakon ljetne pauze u Formuli 1?

Ljetna stanka u Formuli 1 bit će okončana 1. rujna kad se održava Velika nagrada Belgije. Na stazi Spa vjerojatno će se nastaviti dominacija Mercedesova tima, a u međuvremenu, dok su svi bolidi mirovali u svojim hangarima, došlo je do nekih promjena.

Da je cirkus Formule 1 uistinu težak i neizvjestan posao (pokojni Niki Lauda je to definirao kao "tough shit"), osjetio je to na svojoj koži Pierre Gasly (23), vozač Red Bulla. Naime, šef tima Helmut Marko vratio je Francuza u pripremni tim, a mjesto drugog vozača na utrkama, uz Maxa Verstappena, zauzet će u nastavku sezone Alex Albon (23).

I dok Verstappen ostaje u timu Red Bulla kao nedodirljiv, Gasly se pridružuje Sainzu, Kwjatu i Ricciardu koji su polomili zube za Bullu.

Što se tiče nekih drugih novosti, najavljene su još neke izmjene vozača od iduće sezone. Tako će Esteban Ocon (22), koji je trenutno zamjenski vozač u Mercedesu, od iduće godine voziti za Renault.

To znači da će Valtteri Bottas (29) i iduće sezone biti (drugi) vozač u Mercedesu. Kako je šef tima Toto Wolff ranije najavio, on će se do kraja sezone odlučiti između Bottasa i Ocona. Tako će i iduće sezone za Mercedes voziti Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, piše finski list "Turun Sanomat", inače tradicionalno dobro umrežen s Bottasom i drugim finskim vozačima Formule 1.

Prelaskom Ocona u Renault, tamo će Nico Hülkenberg (32) morati isprazniti svoj pretinac i napustiti francuski tim nakon dvije prilično neuspješne sezone.

Renalut tim je postavio cilj približiti se trojcu kojeg čine Ferrari, Mercedes i Red Bull, kako bi postao konkurentan, ali to se nije dogodilo. Daniel Ricciardo (30) i dalje ostaje neupitan kao prvi vozač kod Renaulta.

Drugih novosti vezanih za vozače zasad nema, osim što se Danac Kevin Magnussen pohvalio da se oženio. Ilustrirao je to slikom na kojoj ljubi svoju suprugu Louise Gjorup.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Kevin Magnussen (@kevinmagnussen)

Određena novost je i ozljeda mladog Landa Norrisa (19), koji će zbog upale tetive u lijevoj nozi morati nositi specijalnu manžetu, kao zaštitu dok vozi McLarenov bolid.

Inače, nakon utrke u Belgiji, u rujnu još slijede Monza (8. rujna) pa Singapur (22.rujna) i Soči (29. rujna).

Šef Formule 1, Chase Carey, u četvrtak je službeno objavio da se iduće sezone neće održati utrka za VN Njemačke u Hockenheimu, prenosi Bild.

Brisanjem VN Njemačke iz kalendara najviše će biti razočaran Sebastian Vettel, koji nikad nije pobijedio u Hockenheimu. Pitanje je hoće li mu se pružiti nova prilika

"Iduće sezone obilježavamo 70. obljetnicu kraljevske discipline u motosportu. Od preuzimanja Formule 1 naš je cilj ugovarati nove staze, uz zadržavanje europskih destinacija. Iduće godine prvi ćemo put imati 22 utrke!", kazao je Carey.

Tako su produženi ugovori sa stazama u Barceloni i Silverstoneu, ali u Hockenheimu se nisu mogli dogovoriti. Šef ove staze Jochen Nerpel kazao je kako za njih sezona 2020. nije dolazila u obzir jer bi morali ukalkulirati poslovanje s gubitkom.

Zato će iduće sezone po prvi put biti održana VN Vijetnama, a nakon 35 godina u kalendar Formule 1  vraća se nizozemski Zandvoort.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close