Nakon 2019. godine

Legendarna staza napušta Formulu 1

AutoMoto / AutoMoto Sport | 12. 07. 2017. u 14:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudbina natjecanja Formule 1 u Velikoj Britaniji je pod znakom pitanja nakon što su vlasnici staze u Silverstoneu najavili izlazak iz ''oktanskog cirkusa''.

Premda imaju ugovor do 2027. godine, Britanci su aktivirali izlaznu klauzulu i nakon 2019. godine F1 napušta Silverstone.

Razlog su sve veći troškovi koji rastu pet posto svake godine. Po novom ugovoru prva je utrka organizatore stajala 12 milijuna funti, a ona posljednja 2027. narasla bi sve do 26 milijuna funti.

"Nažalost, pod sadašnjim uvjetima koji su u ugovoru ne možemo više poslovati. Bez obzira na ljubav prema ovom sportu, došli smo do ruba. Organizacija utrke nam donosi financijske gubitke. Prije dvije godine smo izgubili 2,8 milijuna funta, lani 4,8 milijuna, a minus očekujemo i ove godine," kazao je John Grant, predsjednik Britanskog vozačkog kluba (BRDC) u čijim rukama je slavno trkalište, prenosi Hina.

Ugovor koji BRDC ima s Formulom 1 je potpisan za vrijeme vodstva Berniea Ecclestonea, a dio medija nagađa kako bi novi vlasnici mogli pronaći kompromis kako bi F1 ostala na ''Otoku''.

"Naš cilj je zadržati Formulu 1 u Velikoj Britaniji. Nastavit ćemo pregovore i nadamo se kako ćemo riješiti ovu situaciju," poručili su iz Liberty Media, novih vlasnika F1.

Američka kompanija Liberty Media Corporation je u rujnu prošle godine postala većinski vlasnik cijelog svjetskog prvenstva i povezanih poslova.

Prva utrka na stazi Silverstone je održana 1950. godine

Ove godine Velika nagrada Velike Britanije na stazi Silverstone održat će se 16. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close