Feđini specijali

Leclerc – Sainz najmlađa postava Ferrarija ikad

Gledajući karijeru Carlosa Juniora bez brojki, onda možemo reći kako smo u proteklih pet godina navikli na vozača koji "niti smrdi niti miriše".
AutoMoto / AutoMoto Sport | 15. 05. 2020. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očito su u Ferrariju imali plan. Jer samo 24 sata nakon što je potvrđeno kako ih Sebastian Vettel napušta na kraju godine, imenovan je njegov nasljednik.

Mladi Španjolac Carlos Sainz Jr. koji trenutno vozi za McLaren je barem za trenutak izašao iz sjene svog oca, nekada sjajnog rally vozača, pobjednika Dakara stavljajući potpis na ugovor s Ferrarijem.

''Niti smrdi niti miriše''

Ugovor koji će trajati dvije godine. Kao nasljednik Alfonsa de Portaga i Fernanda Alonsa, dvojice Španjolaca koji su prije njega vozili za Ferrari.

''Vrlo sam sretan što ću voziti za Ferrari i uzbuđen zbog činjenice da ćemo zajedno graditi budućnost ove velike momčadi. Još uvijek imam važnu godinu s McLaren Racingom pred sobom i doista se veselim utrkivanju s njima ove sezone'', kratko je izjavio Sainz koji je u Formuli
1 prisutan od 2015. godine.

Tri sezone je proveo vozeći za Toro Rosso, dvije za Renault, jednu
prošlu proveo je u McLarenu. Sezonu koja ga je napokon približila najboljima. Osvojio je gotovo dvostruko više bodova od
svih vozača koji nisu u društvu odabranih (Mercedes, Ferrari ili Red Bull). Tri puta je bio peti (Njemačka, Mađarska, Japan), dok je najbolji posao napravio u Brazilu dohvativši treće mjesto, što je za sada njegov rezultat karijere. Vrijedno je sakupljao bodove, upisao je samo tri
odustajanja, što sa skromnim McLarenom nije lose I na kraju je šesti ukupno.

''S pet sezona koje ima iza sebe, Carlos je dokazao da je vrlo talentiran i pokazao je da ima tehničke sposobnosti te prave atribute koji idealno odgovaraju našoj obitelji. Započeli smo novi ciklus s ciljem povratka na vrh Formule 1. Bit će to dugačko putovanje i neće proći bez poteškoća, posebno uz trenutnu situaciju po pitanju financija i pravilnika, koji se se iznenada promijenili i zahtijevat će drukčiji pristup u odnosu na nedavnu prošlost'', tvrdi Mattia Binotto, prvi čovjek Ferrarija.
https://www.youtube.com/watch?v=hrrlwDsBCHA

Gledajući karijeru Carlosa Juniora bez brojki, onda možemo reći kako smo u proteklih pet godina navikli na vozača koji "niti smrdi niti miriše".

Vožnja bez previše rizika, vožnja koja ostavlja dojam kako Junior čeka da se nešto dogodi na stazi. Zbog toga riječi Binotte kako odgovara njihovoj obitelji u ovom trenutku najbolje oslikavaju položaj Sainza. On bi trebao biti drugi vozač momčadi, spreman za istu raditi sve, baš kao i za Charlesa Leclerca.

Najmlađa postava Ferrarija ikad

Ono što je posebno zanimljivo, jeste podatak da je angažiranjem Sainza, Ferrari posložio najmlađi vozačku postavu u svojoj povijesti.

Leclerc ima 23 godine, Sainz 26. Do sada je najmlađa bila ona koja se pojavila 1991. godine na VN Australije. Tada je Gianni Morbidelli (uskočio umjesto Prosta) imao 23 godine, dok je Jean Alesi bio tek četiri stariji. Istovremeno, ovo je postava s najmanje pobjeda u F1 karijeri, kada je u pitanju Ferrari u ovom trenutku. Imaju tek dvije. Manje su imali samo kada je za Ferrari debitirao Mika Salo na VN Austrije, nakon nesreće Michaela Schumachera. On je bio bez pobjede, Eddie Irvine imao je samo jednu.

Carlos Sainz Junior je također često isticao činjenicu da je Fernando Alonso njegov uzor i do ovog trenutka mogli bismo reći da su prošli skoro identičan put u Formuli 1. S tim da je Alonso počeo u Minardiju, dok je Sainz debitirao za Toro Rosso, ali to je momčad nastala na temeljima baš Minardija.

Nakon toga su obojica vozila za Renault, McLaren i Ferrari. Da bi se do kraja izjednačio sa svojim idolom, Carlos Sainz Junior još samo “mora” osvojiti dvije titule svjetskog prvaka.
https://www.youtube.com/watch?v=mpn2FsAXuBs

Kopirati
Drag cursor here to close