finski reli

Kris Meeke prvi britanski i tek četvrti neskandinavski pobjednik u Finskoj

AutoMoto / AutoMoto Sport | 31. 07. 2016. u 15:53 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Kris Meeke u Citroenu pobjednik je relija po Finskoj, osme postaje svjetskog prvenstva.

Meeke je na reliju voženom u okolici Jyvaskyle pobijedio ispred domaćeg aduta Jari-Matti Latvale (VW Polo) i Irca Craiga Breena (Citroen). Aktualni svjetski prvak Sebastien Ogier (VW) ostao je bez bodova, na koncu je imao više od 20 minuta zaostatka osvojivši 24. mjesto.

Meeke je postao prvi Britanac koji je pobijedio u 65-godišnjoj povijesti finskog relija, tek četvrti neskandinavski vozač kojemu je to pošlo za rukom, a nakon Carlosa Sainza, Didiera Auriola i Sebastiene Loeba.

Koliko je njegov uspjeh veliki pokazuje i podatak kako je postao i tek šesti relijaš pobjednik finskog relija, a ne dolazi iz Skandinavije.

"Sve ovo je za mene nevjerojatno. Finska je domovina relija i ova pobjeda je posebna. Uživam i radujem se kao malo dijete”, kazao je 37-godišnji Sjeverni Irac kojem je ovo druga pobjeda u svjetskom prvenstvu, nakon Argentine prošle godine. 

U ukupnom poretku i dalje vodi Francuz Ogier sa 143 boda, Norvežanin Andreas Mikkelsen je drugi sa 98 bodova, dok je na trećem mjestu Latvala sa 87 bodova.

Sezona se nastavlja za tri tjedna u Njemačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close