Uprava

Još 4 utrke u kalendaru Formule 1

Formula 1 je navela da će na pojedinim utrkama biti dozvoljeno prisustvo ograničenog broja navijača i da se na tim detaljima ozbiljno radi.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 25. 08. 2020. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Formule 1 objavila je danas da su u ovogodišnji kalendar dodane još četiri trke, jedna u Turskoj, dvije u Bahreinu i jedna u Abu Dabiju.

Turska se vraća u kalendar poslije devet godina, a trka na Istanbul parku na programu je 15. studenog, prenosi Beta.

Poslije toga vozit će se dvije trke u Bahreinu, 29. studenog i 6. prosinca, a posljednja utrka u sezoni na programu je 13. prosinca u Abu Dabiju.

To znači da će se ove sezone u prvenstvu Formule 1 voziti 17 utrka.

Kalendar je poremećen zbog pandemije korona virusa, zbog koje je sezona počela u srpnju.

Do sada je održano šest utrka, a sljedeća je na programu u nedjelju, 30. kolovoza u Belgiji.

"Ova godina je za Formulu 1 i cijeli svijet izazov bez presedana i želimo odati priznanje svima u Formuli 1, FIA, našim ekipama i partnerima koji su ovo omogućili. Iako smo svi razočarani što se nismo mogli vratiti na neke od planiranih trka, uvjereni smo da je sezona dobro počela i da će nastaviti pružati navijačima mnogo uzbuđenja s tradicionalnim ali i novim trkama", rekao je predsjednik Formule 1 Chase Carey.

Ove sezone Formula 1 se neće voziti u Kini.

Formula 1 je navela da će na pojedinim utrkama biti dozvoljeno prisustvo ograničenog broja navijača i da se na tim detaljima ozbiljno radi. Istaknuto je da je prioritet zdravlje svih sudionika.

Kopirati
Drag cursor here to close