Sezona odmiče

Imola, Portimao i Nurburgring ulaze u kalendar F1 2020?

Zasad je Formula 1 potvrdila 10 utrka, a zadnje utrke koje su dodane su VN Toskane na Mugellu i VN Rusije u Sochiju, koja će se održati 27. rujna.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 07. 2020. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako piše britanski portal RaceFans, Nurburgring, Portimao i Imola će biti dodane u ovogodišnji kalendar utrka, koji je zbog pandemije korona virusa pretrpio velike promjene u odnosu na originalni kalendar utrka za sezonu 2020.

Zasad je Formula 1 potvrdila 10 utrka, a zadnje utrke koje su dodane su VN Toskane na Mugellu i VN Rusije u Sochiju, koja će se održati 27. rujna.

Iako se duže vrijeme ‘šuškalo’ da Formula 1 ove godine u svom kalendaru želi imati Hockenheim, britanski RaceFans tvrdi da bi Nurburgring mogao imati iznenadni povratak u F1 kalendar. Jedan od glasnogovornika staze im je navodno potvrdio da su se desili razgovori sa Formulom 1.

Nurburgring je jedna od tri staze koje bi trebale biti dodane u slijedećem nizu potvrda utrka za ovu godinu. Kalendar još uvijek nije u cjelosti formiran, a menadžment Formule 1 je već od ranije najavio da će dodavati utrke u kalendar kako sezona bude odmicala. Nurburgring je svoju posljednju F1 utrku održao 2013. godine.

Osim Nurburgringa očekuje se da će Formula 1 ovogodišnjem kalendaru dodati VN Portugala na stazi Algarve, koja se nalazi u blizini Portimaoa. F1 se prethodno nikada nije utrkivala na ovoj stazi, ali je grupa timova održala test ovdje nedugo nakon otvorenja staze 2008. godine.

Formula 1 će navodno dodati još jednu utrku u Italiji, koja će se održati na Imoli. Imola je prethodno održavala F1 utrke od 1980. do 2006. godine, a Imola bi bila 3. talijanska utrka u ovoj godini nakon VN Italije na Monzi i VN Toskane na Mugellu, prenosi portal F1 BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close