Startao kao deseti

Hamilton očitao lekciju Verstappenu

Nakon svih problema kroz koje je prolazio tijekom kvalifikacija, starta s desetog mjesta, Hamilton nije odustao. Hamilton je stvarno ovog vikenda bio brži od Verstappena, što je dokazao jedanaest krugova prije kraja.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 14. 11. 2021. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki posao je odradio Lewis Hamilton na Interlagosu. Uz kazne, spuštanje u poretku zbog promjene motora, Hamilton je na kraju došao do pobjede, šeste ove sezone, 101 u karijeri, treće u Brazilu. Max Verstappen je vodio, dugo, sve do 60 kruga, ali jednostavno nije izdržao. Treće mjesto je pripalo Valtteriju Bottasu.

Poznavajući stazu u Interlagosu ovo je bila jedna od manje uzbudljivijih utrka za VN Brazila. Početak utrke obilježio je dobar start Verstappena koji je lako prošao Bottasa, koji se nije obranio ni protiv Pereza. Bilo je u par duela kao što su onaj Norrisa i Sainza u kojem je vozaču McLarena stradala guma, a dodira je bilo u duelu Tsunode i Strolla, pa je sigurnosti automobil izlazio u dva navrata na stazu.

Hamilton je u svom stilu prolazio vozače ispred sebe, pa je već u 18. krugu krenuo napasti Sergia Pereza. Na ulazu u prvi zavoj uspio proći kraj Pereza, ali je Meksikanac na drugom pravcu uspio vratiti poziciju. Ipak, krug kasnije Lewis uspijeva proći Pereza te je u tom trenutku bio na četiri sekunde zaostatka u odnosu na Verstappena.

U 41. krugu Max Verstappen ulazi po drugi put u bokseve te izlazi na još jednom setu tvrdih guma, za njim idu Bottas, Perez, pa Hamilton. Prvi duel Hamiltona i Verstappena je došao u 48.krugu, ali se Nizozemac nekako obranio Verstappen je zauzeo unutarnju liniju te je na izlasku iz zavoja ‘pustio’ bolid van granica staze. Hamilton je odmah javio kako ga je Max izgurao van staze, a suci su poslali obavijest nakon nekoliko krugova kako nema potrebe za nekom vrstom kazne.

Međutim, Hamilton je stvarno ovog vikenda bio brži od Verstappena, što je dokazao jedanaest krugova prije kraja. Sergio Perez je završio četvrti u drugom Red Bullu, a dva Ferrarija su bili peti i šesti – Charles Leclerc i Carlos Sainz, što je opet jedan solidan rezultat. Pierre Gasly drži kontinuitet, sada je bio sedmi, dok su dvostruki plasman unutar prvih deset imali Fernando Alonso pa Esteban Ocon. Krug desetorice najbržih zatvara Lando Norris u McLarenu.

Naravno, Max Verstappen drži i dalje vodstvo u ukupnom poretku, ali sada je razlika samo 14 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close