VN Australije

Hamilton lovi Schumachera

VN Australije održat će se pred oko 300 tisuća navijača, neovisno o strahu od koronavirusa iako je stigla i informacija da su dva člana Haasa te jedan McLarena, u izolaciji zbog sumnje u oboljenje.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 11. 03. 2020. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelj naslova u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, spreman je za novu sezonu koja počinje u petak Velikom nagradom Australije u Melbourneu.

HRT prenosi kako vjeruje da je njegov Mercedes koji je bio dominantan prošle sezone, može ove, još i bolje.

Hamilton u nedjelju počinje i s lovom na Michaela Schumachera jer kreće u borbu za sedmi naslov koliko ih ima i legendarni Nijemac.

''Osjećamo da je bolid napravio još korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. No, jasno je da su tu još neke stvari koje moramo u hodu riješiti'', ističe 35-godišnji Lewis Hamilton koji će kao i prošle sezone, biti momčadski kolega s Fincem Valterijem Bottasom.

VN Australije održat će se pred oko 300 tisuća navijača, neovisno o strahu od koronavirusa iako je stigla i informacija da su dva člana Haasa te jedan McLarena, u izolaciji zbog sumnje u oboljenje.

No, kao i u drugim sportovima, veliki su problemi vezano uz koronavirus i ograničenja vezano uz okupljanje velikog broja ljudi, prometovanja između država...

Tako je objavljeno da su dva člana Haasa te jedan član McLarena u karanteni u hotelskoj sobi, a uoči treninga u petak koji je uvod u kvalifikacije te utrku u nedjelju.

Treba dodati i da je kompletna momčad Ferrarija u posljednji trenutak stigla u Melbourne, točnije u nedjelju i ponedjeljak, samo 48 sati prije nego je uvedena zabrana dolaska ljudima s područja Italije koji nisu australski državljani.

Inače, baza Ferrarija, Maranello, smještena je na sjeveru Italije koja je najviše pogođena zarazama koronavirusom.

U cijeloj Italiji ima više od 10 tisuća zaraženih te je više od 630 ljudi preminulo.

Velika nagrada Australije održat će se pred oko 300 tisuća navijača koji će velikim dijelom bodriti svoga heroja, vozača Renaulta, Daniela Ricciarda.

Inače, otkazani su dogovoreni sponzorski i medijski susreti s njim, a zbog straha od koronavirusa s obzirom na to da se radi o zatvorenom prostoru i velikom broju ljudi.

Podsjetimo, organizatori Formule 1 otkazali su VN Kine u Šangaju u travnju, a u Bahreinu će se Velika nagrada voziti 22. ožujka kako je i planirano, no na njoj neće biti navijači.

Kopirati
Drag cursor here to close