Lewis za povijest

Hamilton izjednačio Schumacherov rekord, ali će ga brzo prestići

Obojica su 155 puta završili među tri najbrža na utrkama Formule 1, ali taj rekord neće još dugo dijeliti već će prijeći u Hamiltonovo vlasništvo, možda već na Velikoj nagradi Španjolske koja se vozi u nedjelju 16. kolovoza na stazi Catalunya.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 10. 08. 2020. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Lewis Hamilton

Max Verstappen je trijumfirao na Silverstoneu na Velikoj nagradi 70. obljetnice, ali razloga za zadovoljstvo ima i Lewis Hamilton.

Šesterostruki svjetski prvak i trenutno vodeći u poretku vozača ostvario je svoj glavni cilj - završio je utrku ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa kojeg s razlogom, s obzirom na zapanjujuću brzinu koju Mercedes prikazuje, vidi kao jedinog pravog konkurenta u borbi za novim naslovom prvaka.

Po 155 pobjedničkih postolja

S drugom mjestom u ovoj utrci, osim što je osvojio novih 19 bodova (18 za drugo mjesto plus jedan dodatni za najbrži krug) Hamilton se izjednačio s legendarnim Michaelom Schumacherom po broju penjanja na pobjedničko postolje.

Obojica su 155 puta završili među tri najbrža na utrkama Formule 1, ali taj rekord neće još dugo dijeliti već će prijeći u Hamiltonovo vlasništvo, možda već na Velikoj nagradi Španjolske koja se vozi u nedjelju 16. kolovoza na stazi Catalunya, piše Gol.hr. 

Schumacher još vodi po broju titula i pobjeda

To je tek jedno u nizu postignuća u kojima će Britanac do kraja svoje karijere nadmašiti legendarnog Nijemca. U onoj najvažnijoj kategoriji - broju naslova prvaka - Schumacher je trenutno najbolji sa sedam, dok ih Hamilton ima šest.

Za očekivati je, ne bude li nekih velikih iznenađenja, da će se ove jeseni i tu poravnati, a onda će Hamilton imati još nekoliko godina pred sobom da postane samostalni rekorder s osam titula.

Na vječnoj ljestvici pobjeda u utrkama Schumacher ima 91, Hamilton mu je jako blizu s 87.

Kad je u pitanju broj pole-positiona, tu je Hamilton odavno uvjerljivo najbolji. Čak 91 put je imao najbrže vrijeme u kvalifikacijama, Schumacher 68, a Ayrton Senna 65. 

Kopirati
Drag cursor here to close