Formula 1

Haas potvrdio Magnussena i Grosjeana za iduću sezonu, Hulkenbergu sve manje opcija

Grosjeanu i Magnussenu će to biti četvrta zajednička sezona u Haasu od ukupno pet koliko će njihova momčad biti prisutna u Formuli 1.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 19. 09. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Romain Grosjean i Kevin Magnussen ostat će vozači ekipe Formule 1 Haas i u sljedećoj sezoni, potvrdila je američka momčad. 

Spomenutom dvojcu će to biti četvrta zajednička sezona u Haasu od ukupno pet koliko će njihova momčad biti prisutna u Formuli 1.

Grosjean je u momčadi od 2016. godine dok se Magnussen pridružio goinu kasnije. U prvoj zajedničkoj sezoni ostvarili su 166 bodova, a prošle su godine Haasu donijeli peto konstruktorsko mjesto i 93 boda.

''Uvijek sam ponavljao da je moja želja ostati u Haasu i nastaviti graditi ovu momčad i njihova ostvarenja. Tu sam od samog početka i vidio sam što rade Gene Haas i Guenther Steiner kako bi bili kompetitivni, a naravno da sam vrlo sretan što sam dio toga. Završiti na petom mjestu u poretku konstruktora prošle godine u tek trećoj sezoni momčadi – to je bilo nešto posebno. Imali smo izazova ove godine, ali ćemo iskoristiti iskustvo kako bismo napredovali 2020. Radujem se suradnji s Kevinom i cijelom ekipom na ovom našem putovanju'', izjavio je Romain Grosjean.

S obzirom da je Magnussen imao lošije rezultate od svog momčadskog kolegu, nagađalo se da bi ga u sljedećoj sezoni mogao zamijeniti Nico Hulkenber koji je odbio produžiti ugovor s Renaultom.

No, opcija mu je sve manje s obzirom da vozače za 2020. godinu još nisu potvrdili Alfa Romeo, Red Bull, Toro Rosso i Williams.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close