Sjajna borba

Fantastična utrka u Austriji: Max Verstappen odnio pobjedu agresivnim manevrom

Nizozemac je agresivnim manevrom prošao pokraj svog vršnjaka i stigao do šestog trijumfa
AutoMoto / AutoMoto Sport | 30. 06. 2019. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen pobijedio je drugu godinu u nizu na Velikoj nagradi Austrije, nakon što je u samoj završnici utrke pretekao Charlesa Leclerca, a Lewis Hamilton morao se zadovoljiti petim mjestom.

Nakon ne pretjerano uzbudljive utrke u Francuskoj, ove nedjelje Spielberg je svjedočio pravoj drami. Naime, Max Verstappen unatoč izuzetno slabom startu uspio je pobijediti, oduzevši u samoj završnici prvu pobjedu karijere Charlesu Leclercu i Ferrariju, piše Tportal

Monegaški vozač startao je s prve startne pozicije i vodio od prvog kruga do same završnice, a onda se našao pod napadom Verstappena koji je ranije prošao pokraj Vettela i Bottasa. Nizozemac je agresivnim manevrom prošao pokraj svog vršnjaka i stigao do šestog trijumfa u karijeri, a Leclerc koji je imao peh s motorom u Bahreinu ponovo je ostao kratak i mora pričekati svoju prvu pobjedu.

Međutim, suci će naknadno proučiti ovu završnicu i donijeti odluku o eventualnoj kazni, već viđenima na prethodne dvije utrke na štetu Vettela i Ricciarda.

Mercedes po prvi put ove sezone nije ostvario trijumf. Lewis Hamilton djelovao je neprepoznatljivo, a nije mu nikako pomoglo to što je oštetio prednje krilce sredinom utrke zbog čega je čak 11 sekundi proveo u boksu. Na kraju se morao zadovoljiti petim mjestom, a na trećem završio je Valtteri Bottas.

Sebastian Vettel imao je još jednu sadržajnu utrku. Probio se odlično na startu s devetog mjesta pa su nespremni Ferrarijevi mehaničari zabrljali pri promjeni guma, no svejedno se probio do trećeg mjesta, ali je brzo potrošio gume i morao još jednom ih mijenjati. U završnici je na svježim gumama prošao Hamiltona, a umalo i Bottasa.

Odlični su opet bili vozači McLarena Norris i Sainz koji su osvojili šesto i osmo mjesto, sedmi je između njih bio Gasly u Red Bullu, a bodove su još osvojili vozači Alfa Romea Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi, piše Tportal

U ukupnom poretku Hamilton ima 31 bod više od Bottasa, a Max Vestappen pretekao je Vettela i preuzeo treće mjesto.

Sljedeća utrka vozi se u Silverstoneu za dva tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close