Srebrena strijela

Bottas ostaje u Mercedesu i iduće sezone

Ovo će Bottasu biti peta sezona u Mercedesu.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 06. 08. 2020. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su na službenoj stranici Mercedesove F1 momčadi objavili kako su produljili suradnju s Valtterijem Bottasom na još jednu sezonu. Tako ćemo Bottasa gledati u Srebrnoj strijeli i 2021, prenosi GP1.

Ovo će Bottasu biti peta sezona u Mercedesu. U momčad je došao 2017. i dosad je ostvario osam pobjeda, 12 pole positiona i 39 od svojih 48 postolja.

Bottas je bio jedan od ključnih faktora u osiguravanju konstruktorskih naslova od 2017. do danas. Prošle sezone je završio kao drugi u poretku vozača iza svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, a i trenutno je drugi u poretku također iza Hamiltona.

“Sretan sam što ostajem s Mercedesom i u 2021. te nastavljamo graditi uspjeh kao svih dosadašnjih sezona. Hvala svima u Mercedesu kao i partnerima momčadi što vjeruju u mene i nastavljaju me podupirati. Ponosan sam što ću nastavljati predstavljati ovu sjajnu momčad s trokrakom zvijezdom i sljedeće sezone,” rekao je Valtteri, te dodao:

“Od djetinjstva, otkako sam se zaljubio u F1, sanjao sam da postanem svjetski prvak. U borbi sam za naslov ove godine a ostanak u ekipi i za sljedeću godinu osigurava mi mogućnost da se borim za naslov i 2021.”

“Trenutno smo usred ove skraćene sezone. Želim dati maksimum od sebe u svakoj utrci na kojoj nastupim. Puknuće gume na prošloj utrci je bio veliki peh i otežalo mi je borbu za naslov s Lewisom, no vratit ću se jači ovaj vikend na istoj stazi,” izjavio je Bottas.

Izjavu je dao i šef ekipe Toto Wolff.

“Uzbuđeni smo što Valtteri ostaje još jednu sezonu u momčadi. Iz sezone u sezonu Valtteri je sve jači, kako po pitanju performansi tako i mentalno i fizički. Trenutno je drugi u prvenstvu, lani je bio viceprvak, i njegov doprinos momčadi je ogroman. Uvjeren sam da imamo najjaču vozačku postavu na gridu, a produženje ugovora za još jednu sezonu nam osigurava da i dalje imamo najjaču postavu.”

“Valtteri je izravan momak, naporno radi i ima odličan odnos s cijelom ekipom i momčadskim kolegom, što je rijetkost zbog toga što se oba bore za naslov prvaka. Jedva čekam 2021. i još jačeg Valtterija,” rekao je Wolff.

Kopirati
Drag cursor here to close