Formula 1

Binotto: Vettel i Leclerc bi trebali izbjegavati glupe pogreške

Leclerc, koji je bio na svježim gumama, prošao je ispred Vettela. Vettel je nakon toga pokušao ponovo vratiti mjesto, ali dotaknuo je prednji desni dio bolida momčadskog kolege te je došlo do puknuća guma i oštećenja ovjesa.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 11. 2019. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, rekao je da su oba njegova vozača barem djelomično krivi za sudar koji je oba Ferrarija izbacio iz utrke za VN Brazila.

“Bili su slobodni u borbi, ali znaju da su glupe pogreške nešto što bi trebali izbjegavati zbog momčadi. Danas je to bio vrlo mali kontakt, moram reći, ali doći će vrijeme za analizu i za gledanje snimaka. Ne želim to činiti u afektu u ovom trenutku”, rekao je Binotto.

Leclerc, koji je bio na svježim gumama, prošao je ispred Vettela. Vettel je nakon toga pokušao ponovo vratiti mjesto, ali dotaknuo je prednji desni dio bolida momčadskog kolege te je došlo do puknuća guma i oštećenja ovjesa, piše GP1.hr.

“Mislim da obojica imaju barem mali postotak odgovornosti. Žao mi je ekipe. Mislim da vozači trebaju žaliti za tim, jer na kraju su se mogli slobodno boriti. Naša druga pozicija u konstruktorima je osigurana, pa su se borili za svoj položaj u vozačkom prvenstvu“, rekao je Mattia Binotto.

Kad su se sudarili, Leclerc je imao svježije gume od Vettela, pošto je imao jedan set novih mekih guma nakon kvalifikacija. Vettel nije imao neiskorišteni set najmekših.

“Nije Sebastian imao nove gume, pa nije imao izbora u tom pogledu. Normalno da naš tempo na posljednjim utrkama nije bio dobar kao što želimo, nekoliko desetinki zaostaje. To nije drama, ali znamo da još nismo dovoljno brzi u utrci. Danas smo imali dobru utrku. Da nije bilo ove drame, mislim da bismo se mogli boriti sigurno za postolje. Sebastian je bio brži od Lewisa i Albona”, zaključio je Binotto.

Kopirati
Drag cursor here to close