Dirnuo u svetinju

Alonso: Formula 1 je u vrijeme Senne i Prosta bila dosadna

AutoMoto / AutoMoto Sport | 07. 01. 2017. u 12:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I žestoko fanovi Formule 1 s vremena na vrijeme nađu se u preispitivanju svoje odanosti omiljenom sportu: je li Grand Prix utrkivanje zanimljivo kao što bi trebalo biti?

Svatko ima svoje mišljenje, no uvijek je zanimljivije kada svoj stav iznese netko iznutra.

Učinio je dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso koji je iznio snažan stav, a koji se sigurno neće svidjeti svima..., jer se dirnuo F1 folklora koji mnogi doživljavaju kao svetinju.

A učinio je to na način da je demistificirao Formulu 1 80-ih koji mnogi smatraju zlatnim vremenom Grand Prix utrkivanja.

“Formula 1 je u to vrijeme Prosta i Senne bila jako dosadna. Pogledate li danas utrku iz '85., '88. ili '92., zaspali biste. Dva McLarena bi pobjeđivala, četvrti vozač bi bio krug iza, a između bolida je bilo 25 sekundi”, izjavio je Španjolac.

“Deset bolida ne bi završilo zbog nepouzdanosti..., danas TV brojke padaju kao i u to dosadno vrijeme 80-ih kada su Prost, Senna i ostali čuvali gume i štedjeli gorivo.”

Alonso je jedan od najglasnijih kritičara današnje Formule 1, to je općepoznata stvar, pa se onda s razlogom pitate: koji je period njemu uopće najbolji, kada je Grand Prix utrkivanje bila mega?

Za njega su to 2000-te, kada je odnio svoja dva naslova.

“Formula 1 u tom je periodu značajno narasla. Došli su novi prooizvođači poput Toyote i BMW-a, otvorili smo se svijetu i odveli utrke u Kinu, Singapur. Ali možda cijelu situaciju nismo najbolje razumjeli pa su se troškovi oteli kontroli”, zakjučio je Španjolac.

 

Kopirati
Drag cursor here to close