Brm, brm

VIDEO | Vettel prebrz za ostale prvog dana testiranja

Svjetski prvak Lewis Hamilton je imao osmo vrijeme prvog dana, Bottas je bio malo brži od njega, dok je najlošiji bio Renault.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 02. 2019. u 20:45 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sredina veljače je rezervirana za prva predsezonska testiranja bolida Formule 1. Prvi se na stazi pojavio domaći dečko Carlos Sainz u McLarenu koji će do kraja dana kompletirati 119 krugova.

Uz Sainza još su tri vozača išla prvog dana preko 100 krugova, Sebastian Vettel (169), Max Verstappen (128) i Kimi Raikkonen (113).

Upravo je Vettel dominirao prvog dana i na kraju je njegovih 1.18.161 bilo nedostižno za sve ostale vozače koji su se našli na stazi. Malo se mučio na početku zbog hladnih guma pa se u ranoj izvrtio u posljednjoj šikani, ali je nastavio testiranja bez problema. U kakvom ritmu je bio Vettel najbolje potvrđuje podatak da je već do dvanaest sati prvi odvozio 50 krugova.

Nekih četrdesetak minuta kasnije Vettel je već imao vrijeme 1.18.161 koje će se do kraja dana, u preostalih šest sati ostati najbolje. Poređenja radi, prošle godine u ovo vrijeme najbrži krug je prvog dana iznosio 1:20.179, što znači da je Vettel danas bio više od dvije sekunde brži. Vozač Ferrarija je koristio srednje tvrdu komponentu guma (od ove sezone oznaka za testiranja C3).

Najbliži Vettelu je bio Carlos Sanz koji se uspio približiti četiri desetinke. Sainz je bio na nešto mekšoj komponenti (C4), za razliku od trećeg Grosjean koji je koristio iste gume kao i Vettel. Vozač Haasa je za Vettelom zaostao 0.998 sekunde. Zanimljivo, sva tri prvoplasirana vozača su imala određenih problema na stazi. Romain Grosjean se izvrtio u posljednjoj šikani, dok je Sainz u jednom trenutku stao na izlasku iz boksa.

Max Verstappen je sa 1:19.426 bio četvrti, dok je posljednji u TOP 5 društvu prvog dana bio Kimi Raikkonen vozač Alfe Romeo 1:19.462.

Svjetski prvak Lewis Hamilton je imao osmo vrijeme prvog dana, Bottas je bio malo brži od njega, dok je najlošiji bio Renault. Momčad Williamsa je propustila današnji dan testiranja zbog kašnjenja u proizvodnji novog bolida te će vrlo vjerojatno propustiti i sutrašnji dan. Najmanji broj krugova je odradio Sergio Perez u Racing Pointu, tek trideset.

Kopirati
Drag cursor here to close