Profitirao od odustanja Leclerca

Vestappenu VN Monaka

Verstappen je iskoristio izostanak Leclerca, vodio je od početka do kraja uskim gradskim ulicama Monte Carla i pobijedio po 12. put u karjeri ispred Carlosa Sainza (Ferrari) i Landa Norrisa (McLaren) .
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 05. 2021. u 17:00 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Red Bulla Nizozemac Max Verstappen pobijedio je je F1 Velikoj nagradi Monaka i po preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Nizozemac je profitirao od odustanja Monežanina Charlesa Leclerca u zadnji trenutak zbog kvara na svom Ferrariju.

Leclerc je izborio najbolju startnu poziciju u subotnjim kvalifikacijama i prvi bi započeo utrku u svom rodnom gradu. No, Monežanin je upao u probleme pred sam kraj subotnjih kvalifikacija kada se zabio u ogradu. Oštetio je svoj bolid, koji je u početku popravljen u Ferrariju, ali kada je Leclerc danas odvozio probne krugove, prijavio je slomljeno pogonsko vratilo mehaničarima, pa je ekipa iz Maranella odlučila ne riskirati nastup.

Verstappen je tako vodio od početka do kraja uskim gradskim ulicama Monte Carla i pobijedio po 12. put u karjeri ispred Carlosa Sainza (Ferrari) i Landa Norrisa (McLaren).

Verstppen (23) sada ima četiri boda više od Britanca Lewisa Hamiltona, koji je u Monaku bio tek sedmi, ali uz dodatni bod za najbrži krug.

Sljedeća utrka na programu je 6. lipnja za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Kopirati
Drag cursor here to close