Prva utrka nove sezone

Verstappen najbrži i u kvalifikacijama za VN Bahreina

AutoMoto / AutoMoto Sport | 27. 03. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je subotnjih kvalifikacija za prvu utrku nove sezone Svjetskog prvenstva formule 1 za Veliku nagradu Bahreina te tako potvrdio prikazanu nadmoć i na svim slobodnim treninzima na kojima je također imao najbolja vremena. 

Verstappenovo najbolje vrijeme u finalu kvalifikacija bilo je 1:28.997 minuta i jedini je uspio krug od 5,412 km na Bahrain International Circuitu odvoziti za manje od 89 sekundi.

Drugoplasirani, sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) zaostao je za Verstappenom gotovo četiri desetinke (1:29.385), a treći je bio Finac Valtteri Bottas (Mercedes) s vremenom 1:29.586. Njemu će u drugom startnom redu društvo praviti Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari) koji je za Verstappenom zaostao 681 tisućinku.

Za 23-godišnjeg Nizozemca to je četvrta pobjeda u kvalifikacijama.

Iznenađenje kvalifikacija je ispadanje Nijemca Sebastiana Vettela (Aston Martin) već u prvom krugu te Meksikanca Sergija Pereza (Red Bull) u drugom. Povratnik u svijet formule 1, bivši dvostruki svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso (Alpine) došao je do završnog kvalifikacijskog kruga i imao deveto vrijeme.

Mick Schumacher (Haas) sin slavnog bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, svoje je prve kvalifikacije završio već u prvom dijelu s drugim najlošijim vremenom. Sporiji od njega bio je samo njegov momčadski kolega Rus Nikita Mazepin.

Nedjeljna utrka započinje u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close