STR14

VIDEO | Toro Rosso i odbačeni sinovi Red Bulla

Vozačku postavu za ovu sezonu čine 24-godišnji Rus Daniil Kvyat i dvije godine mlađi Tajlanđanin rođen u Londonu Alexander Albon.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 12. 02. 2019. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Toro Rossa odlučila je među prvima predstaviti bolid za 2019. godinu. Radi se o bolidu STR14, koji će i ove godine koristiti Hondin RA618H, uostalom i Red Bull. Gledajući sam bolid, boje ostaju iste već treću godinu.

Prednje krilo je ove godine 20 cm šire, dok je zadnje krilo 100 mm šire i 20 mm više. Usisnik koji se nalazi iznad glave vozača je dosta sličan prošlogodišnjem. Kada su u pitanju bočne strane bolida Toro Rosso je i u ovom segmentu odlučio slijediti Red Bullov i Ferrarijev razvojni put.To se prije svega odnosni na bočne usisnike koji su postavljeni dosta visoko.

"Ništa se nije promijenilo u pogledu samog procesa dizajniranja. Konkretno, više smo se fokusirali na dizajn šasije, paket kočionog sustava i prednjih amortizera te integriranje sustava goriva i hlađenja u šasiju. Sve ove stvari bi trebale bolidu dati više potencijala kod aero razvoja. Mi smo pravili šasiju, prednje amortizere sustav hlađenja, instalacije pogonske jedinice i upravljački mehanizam, dok je zadnji kraj dizajniran tehnologijom Red Bulla", kaže Jody Egginton, zamjenik tehničkog direktora Toro Rossa.

Vozačku postavu za ovu sezonu čine 24-godišnji Rus Daniil Kvyat i dvije godine mlađi Tajlanđanin rođen u Londonu Alexander Albon.

Kvyat je prošlu godinu potrošio kao razvojni vozač Ferrarija, posljednju F1 utrku je vozio 2017. godine na VN SAD., nakon čega je napustio Toro Rosso. Prethodno je nakon VN Rusije 2016. iz Red Bulla prebačen u Toro Rosso. Najbolji rezultat u karijeri, Kvyat je ostvario prije tri godine na VN Kine kada je osvojio treće mjesto, tada kao vozač Red Bulla.

Albon je još jedan vozač koji stiže iz Formule 2 zajedno sa Georgeom Russelom i Landom Norrisom. 2016. bio je viceprvak europske Formule 3. Albon je kao i Kvyat u jednom trenutku bio odbačen iz Red Bulla.

Kopirati
Drag cursor here to close