VN Sakhira

Mercedes našao zamjenu za Hamiltona

Iako je Russell na neki način Mercedesov vozač, vodstvo momčadi moralo je nagovoriti Williams na posudbu britanskog vozača. Williams se složio ...
AutoMoto / AutoMoto Sport | 03. 12. 2020. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što se špekuliralo, dobilo je i svoju službenu potvrdu – George Russell će zamijeniti Lewisa Hamiltona u Mercedesu za VN Sakhira, a u Williams će za ovu utrku doći Jack Aitken.

Lewis Hamilton propustit će Veliku nagradu Sakhira zbog pozitivnog testa na COVID-19, a u svojstvu njegove zamjene sjajnu će priliku dobiti Williamsov vozač George Russell.

Mnogi su zazivali upravo takvu odluku Mercedesove momčadi i bit će sjajno vidjeti mogućnosti mladog Britanca u konkurentnom bolidu te vidjeti direktnu usporedbu njegovih i Bottasovih mogućnosti.

Iako je Russell na neki način Mercedesov vozač, vodstvo momčadi moralo je nagovoriti Williams na posudbu britanskog vozača. Williams se složio, a Russell ovako komentira priliku koju mu se osmjehnula:

“Prije svega, želim zahvaliti svima u Williamsu jer su mi omogućili ovu priliku. Možda ću nositi drukčije odijelo ovoga vikenda, ali ja sam vozač Williamsa i navijat ću za svoju momčad na svakom koraku. Vidim ovo kao odličnu priliku za učenje od najbolje momčadi na gridu i vratit ću se kao bolji vozač, s još više energije i iskustva kako bih gurnuo Williams prema gornjem dijelu poretka. Veliko hvala i Mercedesu jer vjeruju u mene.”

“Jasno, nitko ne može zamijeniti Lewisa, ali ja ću dati sve od sebe za momčad od trenutka kad sjednem u bolid. Najvažnije, želim mu brzi oporavak. Stvarno se veselim ovoj prilici i jedva čekam izaći na stazu”.

Russell privodi kraju svoju drugu sezonu u Formuli 1. Još uvijek čeka na prvi bod, iako je ove sezone s Williamsom nekoliko puta došao vrlo blizu. Iskustva u Mercedesovom bolidu ima jer je već više puta testirao njihov bolid, posljednji put prošle godine u Abu Dhabiju, prenosi GP1.hr.

U kvalifikacijama u Formuli 1 još uvijek ga nijednom nije pobijedio momčadski kolega, a sad ćemo moći vidjeti kako stoji u usporedbi s Bottasom.

Posljedično, svoj debi u Formuli 1 imat će Jack Aitken, koji će zamijeniti Russella u bolidu Williamsa. On je kroz ovu sezonu redovito surađivao s Williamsom, a čak je imao i priliku voziti jedan slobodni trening na VN Štajerske.

“Apsolutno sam oduševljen zbog prilike za debi s Williamsom ovoga vikenda, a ekstremno sam sretan što je George dobio svoju priliku. Stvarno to mislim kad kažem da se osjećam kao kod kuće otkad sam ranije ove godine došao u Williams, tako da je prilika da pomognem momčadi i pokušam osvojiti bodove izuzetno zadovoljavajuća.”

“Napravit ću sve što mogu u pripremi, ali iskreno, osjećam se da sam spreman još od Melbournea. Želim Lewisu brzi oporavak i sreću Georgeu u Mercedesu”, rekao je Aitken.

Kopirati
Drag cursor here to close