regija

Zvizdić-Gojković: Zajedno možemo ostvariti napredak

Vijesti / Flash | 25. 07. 2016. u 11:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednicom Skupštine Republike Srbije Majom Gojković i upoznao je sa aktualnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH.

Istaknuo je značaj dobre regionalne suradnje i naglasio da zemlje regije mogu ostvariti puno veću korist u zajedničkim projektima, nego u pojedinačnim aplikacijama. Rekao je da su ključni prioriteti Bosne i Hercegovine ekonomski napredak i europski put i da je rast ekonomskih pokazatelja u BiH u svim parametrima u značajnom porastu.

Predsjednica Skupštine Srbije je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je, upravo u Bosni i Hercegovini, u prvoj službenoj bilateralnoj posjeti nakon reizbora na ovu funkciju. Rekla je da je time poslana poruka o važnosti BiH kao susjeda i da je ovo prilika da se unaprijede odnosi dvije države.

Predsjednica Skupštine Srbije Gojković je čestitala BiH na vidljivom napretku u ispunjavanju uvjeta na putu ka Europskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednica Skupštine Srbije Gojković su se složili da je u narednom periodu neophodna veća i kvalitetnija dinamika susreta na svim razinama vlasti i istaknuli da je najbolji primjer suradnje nedavno uvrštavanje stećaka iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore na listu UNESCO-a.

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije primio je i predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istaknuvši da je održavanje dobrih bilateralnih odnosa BiH sa susjednim zemljama u samom vrhu prioriteta bh. vanjske politike.

''Obje države su opredijeljene za razvijanje politike dobrosusjedstva na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, a otvorena pitanja treba rješavati u konstruktivnom dijalogu pri budućim bilateralnim aktivnostima na političkoj i ekspertnoj razini, ocijenili su sugovornici'', priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close