Kvalitetni odnosi

Zvizdić: Prihvaćanje istine o Genocidu u Srebrenici bio bi najveći iskorak u razvoju odnosa

Vijesti / Flash | 07. 07. 2015. u 12:17 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, u povodu ovogodišnjeg obilježavanja 11. srpnja, kazao Feni kako je riječ o obilježavanju 20 godina genocida nad bošnjačkim stanovništvom u zaštićenim zonama Srebrenica i Žepa, "o nečemu oko čega se zaista ne mogu voditi bilo kakvi pregovori".

On ističe da je riječ o genocidu koji je presuđen odlukama međunarodnih sudova, "riječ je o dokazanoj i potvrđenoj istini, o jednom strašnom zločinu koji se desio u srpnju 1995. godine".

''Istina, bez obzira koliko bila bolna, jeste uvijek jedan kvalitetan pristup ka ozdravljenju prilika unutar same BiH. Prihvaćanje istine o počinjenom genocidu u Srebrenici bio bi najveći mogući iskorak u daljnjem razvoju kvalitetnih odnosa među narodima unutar BiH i svakako odnosa između BiH i Srbije'', kazao je Zvizdić.

Misli da čitav civilizirani svijet čeka taj bratovski potez koji bi se trebao desiti u ovome razdoblju.

''To bi sigurno značilo relaksaciju odnosa i vrlo značajan i kvalitetan iskorak k procesima pomirenja unutar BiH koji su neophodni za sve druge, s tim vezane procese o kojima govorimo, a prije svega za stabilnost i prosperitet BiH'', zaključio je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close