Zvizdić na Međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji u Munchenu
Suradnja
OBJAVA: Petak, 17. veljače 2017. 15:50
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
Zvizdic Munchen
0

Na konferenciji sudjeluje više od 500 vodećih svjetskih političara, koji će sljedeća dva dana raspravljati o političkim i sigurnosnim pitanjima

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvuje 53. Međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji koja se uz jake mjere sigurnosti održava u Munchenu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Na konferenciji sudjeluje više od 500 vodećih svjetskih političara, koji će sljedeća dva dana raspravljati o političkim i sigurnosnim pitanjima koja se odnose na buduće transatlantske odnose i NATO savez, sigurnosnu i obrambenu suradnju unutar Europske unije, krizu u Ukrajini i odnose sa Rusijom.

U fokusu će biti i teme koje se tiču terorizma, informatičkog ratovanja i prijetnjama koje se odnose na po globalno zdravlje i klimu.

Konferenciju je otvorio predsjedavajući Munhenske sigurnosne konferencije Wolfgang Ischinger, a na početku konferencije su se obratili ministrica obrane SR Njemačke Ursula von der Leyen i ministar obrane SAD James Mattis.

Na konferenciji su, između ostalih, prisutni i potpredsjednik SAD-a Mike Pence, ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, generalni tajnik UN-a Antonio Guterres, generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, predsjednik Vijeća Europe Donald Tusk, visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini kao i mnogobrojni šefovi država i vlada.

Pored visokih političkih dužnosnika, na konferenciji su i kopredsjedavajući Fondacije Bill & Melinda Bill Gates i pjevač i osnivač organizacije ONE Bono Vox.

Munhenska konferencija o sigurnosti se održava od 1962. godine i ne donosi obavezujuće dokumente i zaključke, ali važi za mjesto gdje se svjetski vodeći političari na marginama konferencije, sastaju, dogovaraju i vode bilateralne razgovore.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.