Završen posao

Zvizdić: Finaliziran tekst mehanizma koordinacije

Vijesti / Flash | 17. 08. 2016. u 11:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu, nakon sastanka s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Željkom Cvijanović, da je tekst mehanizma koordinacije u potpunosti finaliziran.

''Sastanak nije dugo trajao što znači da su stvari i prethodno i na ovome sastanku u potpunosti dogovorene, usuglašene i tekst mehanizma koordinacije je u potpunosti danas finaliziran. To je produkt zajedničkog rada Vijeća ministara, entitetskih premijera, ali i svih drugih brojnih institucija i subjekata koji su nam pomagali prilikom finaliziranja teksta mehanizma koordinacije'', naveo je Zvizdić.

Istaknuo je da je mehanizam koordinacije finaliziran i "on će u idućem tjednu na razini vlada biti i usvojen u istovjetnom tekstu".

"Vi ste upoznati što smo rješavali i mislim da smo dobili prijedlog koji je "životan". Mislim da smo dobro to sastavili i uveli predstavnike vlasti na mjesta na kojima se moraju nalaziti. Riječ je o interakciji razina vlasti u skladu sa Ustavom i nalaženju jednoglasnog stava kako bi se komuniciralo prema EU. Imamo šansu da do kraja godine dobijemo zeleno svjetlo", kazala je premijerka RS Željka Cvijanović.

Dodala je da ovo nije bio lagan proces.

"Da je bilo jednostavno, riješili bismo to prije tri godine. Mi ćemo na vladi ovo imati najkasnije sljedeći četvrtak".

Premijer FBiH Fadil Novalić je kazao da je jasna poruka europskog puta.

"Jasan je naš europski put i tu više nema dileme. Šaljemo pozitivnu poruku da smo sposobni konsenzusom donijeti neke odluke i pravac kojim idemo".

Današnjem sastanku prisustvovali su i zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović, te ministrica financija FBiH Jelka Milićević.

Kopirati
Drag cursor here to close