Minores

Živi zid u Mostaru: Ovo je stvar pravednosti i morala

Vijesti / Flash | 26. 01. 2016. u 16:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nismo razmišljali što nakon svega. Nadamo se da će se deložacija odgoditi i da će se našoj akciji odazvati što veći broj ljudi'', rekla je za Bljesak.info Anica Ištuk iz udruge Minores, koja se odlučila na pravljenje živog zida oko stana obitelji Šarić, koja bi trebala biti deložirana zbog sudskog spora.

''Nade polažemo u sutra. To su danas Šarići, a sutra to može biti netko drugi'', rekla je Ištuk i pozvala da se što više građana pridruži njihovoj akciji.

Istaknula je kako nikome ne bi trebalo biti u cilju imati još jednu obitelj na ulici i napomenula kako udruga Minores ne želi da se ovom akcijom povlače neke druge konotacije.

''Nije riječ o političkom aktivizmu niti dajemo za pravo političarima da se obračunavaju preko ovog slučaja'', poručili su.

S druge strane, aktivisti poručuju kako neće odustati od borbe. Najavili su čak mogućnost otkupa stana od nove vlasnice, koja je kupila stan nakon sudske odluke namirenju dugovanja.

''U međuvremenu ćemo između sebe skupiti novce koliko je potrebno da stan obitelji Šarić ponovno otkupimo od gospođe koja ga je kupila. Sve ovo nije stvar zakona i zakonitosti, jer je gospođa postupala po zakonu, ovo je stvar pravednosti i morala. Sud je morao naći alternativni način naplate potraživanja, ne da ljude izbacuje na ulicu. Zar nije dosta beskućnika?'', rekao je aktivist za Bljesak.info koji je želio ostati anoniman.

Kako nam je potvrđeno preko najave događaja na Facebooku do sada je zanimanje pokazalo preko 800 ljudi, a organizatori se nadaju će ih se barem pola pojaviti.

Priča o obitelji Šarić, koja iz stana mora useliti zbog dugovanja iz sudskog spora, a koji se popeli na 8.500 KM. Potom joj je rečeno da duguje 11 tisuća KM, da bi uskoro došlo do zaplijene stana, kojeg će potom kupiti djelatnica suda.

Inače, pojedini mostarski odvjetnici posvjedočili su kako ovo nije prvi put da djelatnici suda na ovakav način dolaze do stanova.

Kopirati
Drag cursor here to close