Rekonstrukcija

Zgrada mostarskog suda će biti završena do listopada

Vijesti / Flash | 07. 08. 2014. u 13:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tekući projekt rekonstrukcije zgrade stare IV Osnovne škole, buduće zgrade Općinskog suda u Mostaru koja se finansira sredstvima vlade Kraljevine Norveške u iznosu od 2,15 milijuna KM i vlade Hercegovačko-neretvanske županije u iznosu od 1 milijun KM, ulazi u završnu fazu, priopćeno je iz Visokog sudskog i tužiteljskog vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).

Planirano je da radovi na rekonstrukciji nove zgrade Općinskog suda u Mostaru budu završeni u toku mjeseca listopada 2014. godine.

Općinski sud u Mostaru je trenutno smješten u objektu koji ne odgovara potrebama suda u smislu nedovoljnog prostora u odnosu na postojeću sistematizaciju i zahtjeve stranaka.

Rekonstrukcijom zgrade u kojoj će biti smješten Općinski sud u Mostaru dobiti će se četiri potpuno opremljene sudnice, funkcionalna i strankama pristupačna pisarnica u prizemlju, arhiv u podrumu s direktnim pristupom pisarnici, dovoljan broj ureda za suce na prvom katu i u potkrovlju, kontrola na ulazu koji će ujedno biti prilagođen osobama s invaliditetom, prostor za sudsku policiju, info pult, lift za više katove, restoran i sustav grijanja i hlađenja s geotermalnim izvorom energije. Ovom rekonstrukcijom dobiće se funkcionalno organiziran prostor suda te će se u potpunosti moći odgovoriti svim zahtjevima stranaka.

VSTV BiH će, kako stoji u priopćenju, nastaviti implementirati projekte rekonstrukcije i modernizacije zgrada pravosudnih institucija koje imaju hitnu potrebu za takvom intervencijom kako bi se dugotrajno riješio problem smještajnog kapaciteta i omogućio efikasniji rad sudova i tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close