Policija u potjeri

Zenica: Policajcima pobjegao Njonjo

Vijesti / Flash | 10. 04. 2014. u 11:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici zeničke Sudske policije tragaju za odbjeglim osuđenikom Nerminom Burekovićem Njonjom, iz Zenice, koji je danas uspio da pobjegne svojim čuvarima tijekom transporta na lokalitetu naselja Blatuša.

Prema službenim informacijama, Bureković, koji je trebao biti predat Sudskoj policiji iz Mostara, uspio je pobjeći iz vozila policije, oko 11 sati, a zatim se uputio u pravcu naselja Crkvice.

Odmah nakon dojave pripadnici Sudske policije su poduzeli šire aktivnosti na pronalasku odbjeglog osuđenika, i uz pomoć policije MUPZDK-a, potjera je nastavljena na lokalitetima Crkvičkog brda, naselja Crkvice i Pehare, ali do 15.00 sati nema informacija o tragu bjegunca.

Iz policijske službe za odnose s javnošću MUPZDK-a nema širih informacija o ovom slučaju, jer kažu da policija MUP-a samo asistira pripadnicima Sudske policije radi bržeg pronalaska odbjeglog osuđenika, kojeg su očevidci opisali "kao višu osobu bez kose, sa lisicama na rukama i u standardnom plavom zatvoreničkom odijelu".

Pomoć u potjeri Sudskoj policiji pružili su i pripadnici policijske Jedinice za posebne namjene MUPZDK-a, a dalju potragu obavlja Sudska policija ZDK-a.

Kako je Agenciji FENA kazao glavni zapovjednik Sudske policije Federacije BiH Edin Vehabović, angažirane su dodatne snage Sudske policije koje zajedno s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova ZDK intenzivno tragaju za odbjeglim osuđenikom.

Dodao je da se, istovremeno, vrši i očevid činjeničnog stanja radi eventualnog utvrđivanja odgovornosti službenika Sudske policije, te da će više detalja u vezi s ovim slučajem biti poznato nakon okončanja istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close