Ultras on tour

Željeznice Federacije otkazale putnički promet zbog navijača?!

Vijesti / Flash | 11. 11. 2014. u 18:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica Olimpik - Zrinjski igrala se prošle nedjelje u Sarajevu. Zbog velikog zanimanja Ultrasa, navijača Zrinjskog, za odlazak na ovu utakmicu otkazan je željeznički promet na relaciji Mostar - Sarajevo, navode iz mostarske policije.

''Ovog puta su se iz Željeznica FBiH odlučili da neće voziti isključivo iz sigurnosnih razloga zbog pretrpljene materijalne štete i straha od batinanja. Svašta je bilo u tim vlakovima koji prevoze navijače. Nažalost, ali je to činjenica i konstatacija'', rekao je za RTV Mostar Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Senka Račić, glasnogovornica Željeznica FBiH za obustavu željezničkog prometa navela je kao razlog, nedostatak vlakova.

''Željeznice FBiH bile su prinuđene u nedjelju 9. studenog 2014. godine isključiti iz prometa vlak Čapljina-Sarajevo s polaskom iz Čapljine u 6:30 sati i putnički vlak iz Sarajeva s polaskom iz Sarajeva iz 18:57 sati. Razlozi za povlačenje ovih vlakova bili su tehničke prirode, odnosno nedostatak mobilnih kapaciteta nužnih za odvijanje željezničkog prometa. O privremenom isključenju ovih vlakova putnici su na vrijeme obaviješteni'', rekla je Senka Račić za RTV Mostar.

Budući da nije bilo organiziranog prijevoza iz Željeznica su strahovali da bi navijači uništili njihovu imovinu. Iz MUP-a HNŽ-a ističu kako ni jedan autobusni prijevoznik nije želio prevoziti navijače.

''U cestovnom prometu svi autoprijevoznici su odbili voziti ovu navijačku skupinu jer je bilo u njoj alkoholiziranih, a i svakakvih'', rekao je Bošnjak.

Na zahtjev navijača, pripadnici MUP-a HNŽ organizirali su im pratnju do Željezničke stanice u Mostaru, ali nakon što je ustanovljeno da nema vlaka navijači su vraćeni kućama.

Iz MUP-a HNŽ-a apeliraju navijače da se prilikom ovakvih susreta fokusiraju na 'fer' i sportsko navijanje.

Kopirati
Drag cursor here to close