Utjecaj na svjedoke

Zdravku i Zoranu Mamiću određen jednomjesečni istražni zatvor

Vijesti / Flash | 05. 07. 2015. u 12:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravku i Zoranu Mamiću sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda odredila je mjesec dana istražnog zatvora nakon što ih je Uskok osumnjičio da su Dinamo oštetili za najmanje 117,8 milijuna kuna (oko 15 milijuna eura), a proračun za barem 12,2 milijuna kuna (1,5 milijuna eura) neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Sutkinja istrage Erna Dražančić odbila je prijedlog njihove obrane da se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. Mamići su, kako se doznaje, kao jamstvo nudili obiteljsku kuću čija je vrijednost procijenjena na 20 milijuna kuna. Njihovi odvjetnici odmah nakon odluke najavili su da će se žaliti na određivanje istražnog zatvora, javila je Hina.

U zatvoru u Remetincu Mamići će se poslijepodne pridružiti svojim suokrivljenicima - izvršnom direktoru Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivšem čelniku Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru koji je navodno primio mito kako bi pogodovao Mamićima.

Nakon noći u policijskom pritvoru braća Mamić dovedeni su na zagrebački Županijski sud iza 10 sati, a Uskok je tražio da im sutkinja istrage istražni zatvor odredi zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na dokaze i svjedoke te ponoviti kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

U prvom zahtjevu za određivanje istražnog zatvora, podnesenom prije njihova subotnjeg povrata u Hrvatsku i uhićenja na granici, Uskok je za Mamiće tražio pritvor i zbog opasnosti od bijega.

Odvjetnici braće Mamić izjavili su nakon ispitivanja u Uskoku u subotu navečer da je cijeli slučaj 'tempiran' kada oni nisu bili u Zagrebu iako se znalo da su cijelo vrijeme na 'svojim radnim mjestima'.

Kopirati
Drag cursor here to close