Akcija

Zbog ratnih zločina privedeno 13 ljudi u Doboju, Tesliću i Derventi

Vijesti / Crna Kronika | 01. 09. 2014. u 07:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e izvršili su rano jutros akciju u okviru koje je uhićeno 13 osoba na području Doboja i Teslića, javlja Anadolu Agency.

"Radi se o istrazi Tužiteljstva BiH u predmetu Kategorije 2, u kojem je istraga pokrenuta u Haškom tribunalu, nakon čega je predmet proslijeđen na procesuiranje pravosuđu BiH", kazao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Prema posljednjim informacijama uhićeni su: Andrija Bjelošević (60), Milan Savić (62), Dušan Kuzmanović (59), Predrag Markočević (57), Marinko Đukić (50) i Miroslav Pijunović (58), Dobrivoj Ćulibrk (58), Dragan Marijanović (43), Dario Slavuljica (41), Saša Gavranović (48), Predrag Subotić (42), Vitomir Dević (47) i Zoran Šljuka (57).

"Među osobama koje su lišene slobode ima i nekadašnjih visokih dužnosnika policijskih struktura kao i pripadnika oružane formacije "Miće" koji su osumljićeni za ratne zločine nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom na području Teslića i okolnih mjesta u proljeće i ljeto 1992. godine", kazao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH.

Uhićeni se sumnjiče za zločine protiv čovječnosti, prvenstveno za ubojstvo najmanje 40 žrtava, prisilne progone, protupravna zatočenja više stotina osoba, paljenje i pljačkanje imovine.

Prema riječima glasnogovornika Tužiteljstva BiH Borisa Grubešića, radi se o obimnom predmetu i Tužiteljstvo nakon lišavanja slobode nastavlja sa radom na optužnicama u ovom predmetu.

Osumnjičeni će biti predati tužitelju koji će ih ispitati, nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora ili zabrane u skladu sa zakonom. 

Uhićenje je realiziralo više desetina pripadnika SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close