Uoči Bajrama

Zbog malverzacija pojedinaca, deložiraju se osobe iz kolektivnog centra u Begovom Hanu

Vijesti / Flash | 25. 07. 2014. u 13:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za subotu, 26. srpnja zakazano je deložiranje 75 osoba iz kolektivnog centra u Begovom Hanu kod Žepča.

Ovim povodom kontaktirali smo predsjednika Općinskog vijeća Žepče Muhameda Jusufovića koji je potvrdio ovu informaciju o deložaciji. Priopćeno je da je kuhinja u ovom centru već prestala sa radom.

"Kolektivni centar je otvoren u svibnju za stanovništvo kojima su kuće oštećene ili potpuno uništene u poplavama. Na ovaj potez smo bili promorani jer su u kolektivni centar došle obitelji kojima je kuća čitava, drugim riječima nema oštećenja. Na ovaj način su dobivali besplatne obroke i drugu pomoć, a nije bilo potrebe za tim.

Tijekom subote će ovaj centar morati biti ispražnjen, a od oko 75 osoba koliko ih boravi tu, svega 3 obitelji se nemaju gdje vratiti. Zbog ovih ostalih koji se imaju gdje vratiti morat ćemo zatvoriti centar, a ove tri obitelji ćemo zbrinuti u privatni smještaj dok im se kuće ne obnove, a to je vjerojatno proljeće naredne godine, odnosno dok se iznađu sredstva za obnovu", rekao je za Bljesak.info Jusufović.

Kako je rekao tri obitelji kojima je zaista potrebna pomoć dolaze iz ugroženih područja Topčić polja i Željeznog polja.

Podsjetit ćemo da su institucije BiH izdvojile oko 7 milijuna KM pomoći za ugrožena područja, dok je nedavno održana i donatorska konferencija za pomoć područjima koja su bila pogođena poplavama u BiH i Srbiji.

Također stigle su brojne uplate na račune banaka od pojedinaca, a tijekom svibnja i lipnja prikupljene su tone pomoći u hrani, garderobi i drugim potrepštinama za ugrožena područja.

Kopirati
Drag cursor here to close